GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

5 enkla tips för att åtgärda insjunkna ögon (metoder som bevisligen fungerar)

Huden under ögonen är mycket känslig och man kan därför råka ut för att den sjunker ihop och bli mörk eller påsig. Den här effekten av påsiga eller insjunkna ögon kan bero på flera vanliga faktorer såsom sömnbrist, uttorkning eller att vi åldras och det kan drabba vem som helst. Om du vill veta vad som orsakar mörka ringar och påsar under ögonen, och vad man kan göra för att åtgärda insjunkna ögon utan att behöva injicera fillers under ögonen, så har vi tagit fram en lista med våra 5 bästa tips på hur du enkelt kan ta hand om dina ögon.

 1. Få tillräckligt med sömn

  enough-sleep

  En av de främsta orsakerna till insjunkna ögon är sömnbrist så en uppenbar lösning på problemet är att se till att få sina sömntimmar! Det rekommenderas att vi ska sova mellan 7-9 timmar per natt men det är högst individuellt och beror på dig och din kropp. Om du inte får den sömn din kropp behöver kan det leda till att du får mörka ringar under ögonen och att de ser insjunkna eller påsiga ut. Får man tillräckligt med god sömn kommer dina ögon istället att se pigga, strålande och ungdomliga ut. Så det är väl värt att sova ut!

 2. Använd en ögonkräm av hög kvalitet

  eye-cream

  När det kommer till åldrande hud så finns det tyvärr inget vi kan göra för att vrida tillbaka klockan, men vi kan fortfarande ta hand om vår hy för att hålla rynkor och slapphet i schack! Ett bra sätt att ta hand om den känsliga huden kring ögonen på är att använda en bra ögonkräm. De hjälper dig att återfukta ocg ge näring till huden så att den behåller sin spänst. De innehåller också ofta ingredienser såsom hyaluronsyra, kollagen och C-vitamin som är kända för sina förmågor att hjälpa mot rynkor under ögonen och andra tecken på åldrande. Om du av någon anledning inte vill hålla på med krämer så finns det andra alternativ; varför inte prova en lugnandejade roller eller ett naturligt kosttillskott för ögonen istället?

 3. Använd Solskydd

  sun-cream

  Använd alltid någon form av solskyddskräm när du går ut, även om det inte är strålande sol ute! Det är jätteviktigt för din huds allmänna välmående och hälsa eftersom att det skyddar mot skadliga UV-strålar som kan orsaka skada på din hud. En vanlig form av UV-skada på huden är för tidigt åldrande som kan yttra sig genom slapp och säckig hud som får dina ögon att se svullna eller insjunkna ut. För att förhindra detta bör du se till att använda solskydskräm när du är utomhus eller välj en återfuktande ansiktskräm och smink med tillsatt SPF.

 4. Drick mycket vatten

  drink-water

  Uttorkning är en annan stor, bidragande orsak till insjunkna ögon, så om du vill åtgärda detta naturligt är ett av de bästa sätten att dricka ordentligt med vatten under dagen. Du kan dricka det i den form du gillar bäst, vanligt kranvatten, kolsyrat eller smaksatt. Kom ihåg att du också kan få i dig vatten på andra sätt än genom ett glas rent vatten. Till exempel finns det mycket vatten i viss mat, särskilt i frukt och grönsaker, men också i drycker såsom kaffe, te och juice. Men förlita dig inte på enbart dessa för ditt huvudsakliga vattenintag!

 5. Välj rätt ögonsmink

  eye-make-up

  Eftersom att det är så viktigt att ta hand om huden kring ögonen och se till att den är återfuktad och skyddad från skadliga UV-strålar är det en god ide att vara noggrann i sitt val av ögonsmink. Som sagt så bör du välja återfuktande krämer och concealer med tillsatt SPF för att skydda huden och försök välja smink som inte torkar ut det känsliga området kring ögonen. Torr hy förstärker inte bara intrycket av eventuella rynkor och fina linjer, det förstärker också intrycket av insjunkna ögon och kan få dem att se värre ut på sikt.

Dela med