ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vanliga könssjukdomar

Det går att undkomma men man måste anstränga dig. Man måste komma ihåg att konsvenserna kan vara tragiska och besvärliga. Läran om hälsa och hur man gör för att skydda sig mot könssjukdomar är viktigt för att hålla sig frisk.

Könssjukdomar

Könssjukdomar blir allti vanligare med tiden. I Sverige har de flesta sexuellt överförbara könssjukdomarna ökat, framför allt bland unga, de senaste 10 åren. Vi som männsikor är väldigt experimentriella och vill utforska vårat samt det motsatta könet. Många skaffar partner eller experimenterar med flera olika partners . Vanligt är att man åker på semester med sitt kompisgäng till främmande länder, kanske dricker lite för mycket eller helt enkelt bara släpper loss och då "glömmer" det allra viktigaste vid ett samlag, kondom.

Idag finns det botemedel för det flesta sjukdomarna men vad många inte vet är att om du bär på en könssjukdom för länge, till exempel klamydia, utan att veta det kan detta bidra till infertilitet som man alrig kan återställa. Att en könssjukdom skulle vara orsaken till att du i framtiden inte skulle kunna skaffa barn och familj är en otroligt onödig och tråkig historia.

Det finns även de könssjukdomar som forskarna ännu inte hittat botemedel till som till exempel HIV/aids, trots att forskarna har kommit långt har de en lång väg kvar innan de kan nå ett 100% botemedel.

De vanligaste könssjukdomarna och vad de innebär:

Kondylom

Kondylom är bland de mest enkla könssjukdomarna att känna igen. Du kommer att kunna se och känna vårtor runt könsorganet. I vissa fall får du ingen symptom, det skall då inte vara lika smittsamt men det är fortfarande inte säkert.

Herpes

Symptom på Herpes är irriterande blåsor i underliv och kring munnen. Om du en gång drabbas av herpes kommer det för alltid att finnas i kroppen men inte alltid vara aktivt . När herpes är inaktivt syns det inte, är det aktiveras av till exempel en förskylning eller av värme så blommar blåsorna ut och blir infekterade. Detta kan i vissa fall leda till hjärninflammation.

Klamydia

Symptom för klamydia kan vara sveda i samband med urinering och flytningar. Ibland får man inga symptom alls, men är fortsatt smittsam. Om sjukdomen inte behandlas kan det leda till inifektioner som sedan kan leda till infertilitet.

Gonorrè

Orsakar en infektion i könsorganet vilket ger värk och flytningar. Gonorrè kan till och med orsaka halsinfektion och i vissa allvarliga fall blodförgiftning. Behandlas med antibiotika.

Dessa och alla resterande sexuellt överförbara sjukdomar har bara ett alternativ om du inte vill riskera att smittas eller smitta. Kondom. Kondomen är tyvärr inte 100% säker men går sällan sönder och är det ända preventivmedlet. Durex är det största märket på marknaden som ger dig ett stort utbud med en mängd olika varianter att välja av.

Andra intressanta artiklar