GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

ShytoBuy

Permanent hårborttagning med laser: Så undviker du klåda och röda knölar

Insåg du att din hud är kroppens största organ? Och att din hud samlar information om omgivningen och skyddar dig från dem?

Nej? Då finns det god anledning att läsa vidare, speciellt om du funderar på att ta bort håret permanent med laserbehandling.

Eftersom huden är ett känselorgan som registrerar tryck och beröring samt temperatur, och är också ett hölje som skyddar hela din kropp.

Det är därför det är viktigt att se till att din hud är välvårdad och redo att genomgå permanent laser hårborttagning - eller faktiskt vilken annan hårborttagningsmetod som helst.

Och här är en Emuaid hudkräm din perfekta partner, eftersom den innehåller emuolja, ricinolja och kolloidalt silver, och kan ge dig ett optimalt skydd både före, under och mellan dina laserbehandlingar.

Hur fungerar hårborttagningen med laser?

För permanent hårborttagning används lasertekniken IPL (Intense Pulsed Light) som har använts i kosmetiska ändamål sedan 1995. Själva behandlingen sker på så sätt att lasern penetrerar hudens yta och ner till håret folliklar. Laserljuset fångas upp i hårsäckarna och omvandlas till värme, som sedan förstör hårsäckarna.

För att få ut det bästa av laserbehandling är det viktigt att håret har melanin, annars har lasern problem att penetrera hårsäcken och omvandla den till värme.

Det betyder med andra ord att laser hårborttagning fungerar bäst på mörkt hår, och att du får störst effekt av permanent laser hårborttagning, ju ljusare hud du har.

Permanent hårborttagning med laser är en perfekt metod för att undvika inåtväxande hårstrån.

Efter behandlingen - vad ska man göra?

Efter att du permanent tagit bort går med laser finns det tips för att få ut det bästa av behandlingen. Vi vill självklart se till att du får ut det bästa av din hårborttagning och därför har vi nedan samlat de 8 bästa tipsen för att få det optimala resultatet av laserbehandlingen.

 1. Använd en bra antibakteriell salva: Använd en fantastisk återfuktande, renande och lugnande hudsalva som Emuaid, som du kan köpa genom att klicka på den här länken. Emuaid innehåller emuolja, ricinolja och kolloidalt silver, och kan ge dig ett optimalt skydd både före, under och mellan dina laserbehandlingar. På så sätt kan du få bästa resultat utan att irritera huden.
 2. Undvik exponering för värme och sol i 48 timmar: Skydda dig med en fet solkräm, undvik solljus så mycket som möjligt, gå inte till bastun eller ta varma bad, eftersom det kan leda till irriterad hud och utslag. Att få en laserbehandling kan dessutom vara en smärtsam upplevelse om du är solbränd. Så undvik också både solarium och solen i upp till 48 timmar innan din behandling.
 3. Medicin: Tar du antibiotika? Så få ingen laserbehandling. Detta förbud gäller dock bara fram till två veckor efter att du slutat med antibiotika. Detsamma gäller akne krämer som i många fall innehåller antibiotika eller azelainsyra.
 4. Isförpackningar/isbitar: Kort efter hårborttagning med laser är det en bra idé att placera en ispåse eller en isbit på hudområdet. Det lugnar huden, och du slipper röda märken på det sättet.
 5. Inget smink: Undvik så långt det är möjligt att använda smink 24-48 timmar efter avslutad behandling, eftersom det kan irritera din hud
 6. Undvik vaxning och epilering: Förhasta inte processen med att få bort ditt hår och undvik att använda vaxning eller epilering. I värsta fall kan det leda till utslag och irriterad hud. Beväpna dig med tålamod, din laserbehandling ska se till att du tar bort ditt hår effektivt.
 7. Sprid ut dina behandlingar: Det rekommenderas inte att utföra många behandlingar på kort tid. Vänta mellan 4 och 12 veckor mellan varje behandling, beroende på hur snabbt ditt hår växer.
 8. Undvik deodorant: Detta råd är speciellt avsett för dig som vill få bort hår under armarna med laser. Deodorant kan leda till irriterad hud, utslag och röda prickar efter behandling. Så undvik deodorant i minst 24 timmar efter din behandling.

Vad är fördelarna och nackdelarna med permanent hårborttagning?

Det finns såklart både fördelar och nackdelar med permanent laser hårborttagning. En av de mest uppenbara fördelarna är att håret inte växer ut igen och du behöver inte oroa dig för vaxning, rakning eller liknande igen.

Fördel:

 • Du behöver inte ständigt ta bort hår med vax, epilering eller andra hårborttagningsmetoder
 • Efter 6-12 behandlingar kommer du att uppleva mindre hårväxt i området för resten av ditt liv
 • Du blir av med inåtväxande hårstrån och röda knölar

Nackdelar:

 • Det är dyrt och måste därför ses som en investering
 • Laserbehandling kan inte ta bort ljust eller rött hår
 • Smärta. Men för många är det inte lika illa som ett brasilianskt vax

Kort sagt, om du har pengar att investera i en laserbehandling, och om du hatar epilering, vaxning eller hårborttagning med kräm, finns det fler fördelar än nackdelar med att få håret borttaget permanent med laser.