• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Klåda i underlivet

Som kvinna är det nästan oundvikligt att inte uppleva några problem i underlivet. Klåda, obalans, irritation.. Listan är lång. Många kvinnor tänker inte på att man skall vara lika noga med att sköta om sitt underliv lika mycket som resten av kroppen.

Någon gång i livet drabbas alla kvinnor av klåda i underlivet, det är nästan omöjligt att undvika det. Klådan kan uppstå från en mängd olika orsaker, men den vanligast förekommande är på grund av att ph-balansen rubbas efter till exempel mens, bad eller samlag.

De flesta som upplever problem i underlivet som till exempel flytningar eller irritation kopplar det direkt till svamp, men så är inte alltid fallet. Om man misstänker att man har symptom på något skall man kontakta en gynekolog för att få en undersökning, de kan säkerställa vad din symptom tyder på och vilken behandling du bör ta till.

Vanliga orsaker till klåda och irritation i underlivet:

 • PH-balans.
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (till exempel klamydia eller gonorrè)
 • Bakterieväxt
 • Sköra slemhinnor

Hur går en undersökning till?

En undersökning är näst in till obligatorisk för att man skall kunna fastställa symptomen. Gynekologen tar prover på slidsekretet och inspekterar slida och livmoderhals och tar hänsyn till dess karaktär, lukt och färg. Efteråt kan gynekologen rekomendera bästa möjliga behandling för att du skall bli frisk igen.

Partner

Viktigt att tänka på om du är i en fast relation är att även om du genomgår undersökning och behandling så kanske din partner behöver göra det också. Detta kan kännas pinsamt att behöva ta upp, så om du genomgått behandling efter upptäckt sjukdom och blivit frisk men därefter upptäcker någon form av symptom igen, så kan det ligga hos din partner och är då värt att ta upp – för båda eras skull.

Idag finns enkla och effektiva behandlingar receptfritt i hälsokostbutiker på nätet eller apotek. Om man vill slippa generande besök hos apoteket eller i butik kan du beställa hjälpmedel diskret och anonymt hos till exempel ShytoBuy.