måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Vad beror illaluktande flytningar på?

Underlivet är vad som definerar en kvinna. Oftast är det inget vi grubblar över men faktum är att många lider av problem i underlivet och dem gör det i tystnad. Det kan tyckas pinsamt och därför försöker många ignorera besvären. Det är inte förens man själv upplever problem som man inser hur skört underlivet är, men som tur är finns det behandlingar som kan lösa dina problem.

Det finns många saker som kan påverka underlivet på en kvinna. Ibland kan något så enkelt som för mycket tvättning eller parfymerade mensskydd skapa problem som rikliga flytningar, obehaglig lukt eller klåda. När detta händer kan skadliga bakterier växa sig större och sedan leda till infektion och ytterligare irritation och obalans i underlivet.

Torrhet i underlivet?

De flesta kvinnor upplever vaginal torrhet någon gång i sitt liv. Det är ofta förknippat med stort obehag eftersom det ger smärta vid samlag och i allmänhet kan vara kliande och svidande. Det kan finnas många olika orsaker till vaginal torrhet, här kan du läsa mer om de vanligaste orsakerna:

Klimakteriet

När vi når klimakteriet spökar våra progesteron/östrogen nivåer en hel del. Dessa symtom på klimakteriet sker ofta i form av humörsvängningar, värmevallningar och sömnstörningar, men de kan också ge dig obalans i underlivet i form av vaginal torrhet.

Infektioner

Det finns många olika vaginala infektioner, men de mest typiska är: bakteriell vaginos och Candida.

Candida är en jäst som finns naturligt i kroppen. Den kan dock bli ett problem om den överproduceras. Detta är något som kan visa sig genom vaginal torrhet.

Bakteriell vaginos är en obalans av bakterierna i slidan som kan leda till vaginal torrhet. En infektion som denna leder även ofta till illaluktande och tjocka flytningar.

Vad kan du göra åt vaginal torrhet och obalans i underlivet?

Lyckligtvis finns det tips för dig som lider av vaginala problem. Här nedan kan du läsa om olika typer av produkter som kan hjälpa dig att hitta tillbaka till ditt bästa jag - och även din sexlust.

Hur vanligt är vaginala problem?

Mycket vanligt
Svampinfektioner eller obalans i underlivet är vanligt och för det mesta ofarligt.

Innan puberteten
Det är ovanligt att unga flickor har besvär med flytningar och obalans i underlivet innan de har gått igenom puberteten.

Efter klimakteriet
Det är även ovanligt att kvinnor som redan har gått igenom klimakteriet upplever några vaginala problem.

Uppstramande gel

Är du stolt mor till ett eller flera barn? Då kanske du även har märkt att din vagina inte känns lika tätt som tidigare. Det är ett typiskt problem som många kvinnor lider av efter att ha fött barn. Du upplever inte nödvändigtvis vaginal torrhet, men det faktum att de vaginala väggarna inte lägre är lika täta kan göra det svårare att känna njutning under sex - för både dig och din partner. På denna sida hittar du olika krämer och geler som kan ge din vagina en stramare känsla. Utöver dessa produkter finns det också olika uppstramande övningar som kan förbättra tätningen inom de vaginala väggarna.

Brist på sexlust

Om dina vaginala problem handlar om bristande sexlust så ska du leta efter en stimulerande gel. Intimgel från 2seduce är särskilt lämplig för dem som behöver extra stimulans. Produkten är baserad på naturliga och ekologiska ingredienser som inte går in och ändra bakteriefloran - så du riskerar inte att få problem med rikliga och tjocka flytningar vid användning.

Obalans i underlivet

Om du har en obalans i underlivet i form av ostabilt pH-värde eller en infektion kan det leda till vaginala problem som torra slemhinnor, vilket kan vara oerhört obekvämt under samlag. Ett obalanserat pH-värde ger även rikliga flytningar som i många fall luktar illa.

För att komma tillrätta med med ditt pH-värde bör du använda en neutral intim tvål varje gång du duschar, starkare oljor kan förvärra situationen.

Har du en infektion, såsom bakteriell vaginos, jäst eller svamp är det viktigt att du behandlas så snart som möjligt. Här på sidan hittar du naturliga behandlingar som kan lindra både infektioner samt intimtvätt som hjälper dig att hålla koll på ditt pH-värde.

Vad är flytningar?

Det är vanligt att börja märka av flytningar när du hamnar i puberteten. Detta är dock inget dåligt tecken, flytningar håller slemhinnorna fuktiga och skyddar dig från infektioner. Flytningarna ändrar ofta utseende och mängd beroende på var i din menscykel du befinner dig. Det är dock vanligt att de är lite vitaktiga och har en lite sur, filmjölkslikande lukt.

Du bör vara vaksam om du börjar få extremt illaluktande flytningar och om de ändrar färg och blir mer gul-gröna. Det kan även vara något som inte står riktigt rätt till om du plötsligt får väldigt tjocka och rikliga flytningar. I de allra flesta fall är det inget allvarligt som orsakar förändringarna.

De vanligaste orsakerna är: svamp och bakteriell vaginos. Alla dessa kan enkelt behandlas. Hos oss hittar du behandlingar mot svamp och bakteriell vaginos.

Vad orsakar onormala flytningar?

Parfym
Vaginal ömhet och onormal flytningar kan orsakas av användning av parfymerade tvålar, bubbelbad och lotion. Rengör aldrig din vagina med något starkt doftande. Använd en mild intim tvål och varmt vatten för att försiktigt tvätta runt ditt könsorgan.

Svampinfektion
Svamp orsakas av en obalans i det vaginala pH-värdet. Svamp påträffas ofta efter att du har tagit medicin, överdriven konsumtion av sockerhaltiga livsmedel, graviditet eller en hormonell förändring. Svampinfektion kan i de flesta fall förebyggas och behandlas med ett antisvamp-tillskott som candidatabletter.

Könssjukdomar
Sexuellt överförbara sjukdomar orsakade av bakterier.

Andra intressanta artiklar

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden