GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

IPL Behandling

Du kan behandla oönskade hår med ljusterapi - en behandlingsmetod som är mer skonsam än laserapparater. Då kan även känsliga områden behandlas, såsom läppar, bröstvårtor och bikini, utan risk för att skada eller irritera omgivande hud. Ljusenergin som används omvandlas till värme, som inaktiverar hårsäcken verksamhet under hudens yta och därmed förblir man hårfri.

Du kommer på denna sida få svar på hur en IPL laser fungerar - fördelar och nackdelar.

Fördelarna med IPL laser

IPL, som står för intensivt pulserande ljus, är en metod för hårborttagning genom att använda sig av ljusterapi. IPL-ljuset riktar sig på melanin eller pigmentet i hårstrået och skapar en värme i hårroten, vilket ger termiska skador på dina hårsäckar, detta gör att håret faller av och förhindrar tillväxten av nya hårstrån. Perfekt för alla som är trött på att använda rakhyvlar eller vax, IPL hårborttagning låter dig uppnå ett hårfritt utseende.

Vad är IPL Hårborttagning?

Genom att använda en intensivt pulserande ljus-teknik stör du och inaktiverar tillväxten av ditt hår. Behandlingen minskar hårutväxten på lång sikt - detta har kliniskt bevisats. Tekniken har utvecklats och bygger på teorin om selektiv photothermolysis ”optisk energi” och har använts vid skönhetssalonger världen över under de senaste 15 åren. Genom att släppa ut ljuspulser på ett målinriktat hudområde absorberar pigmentets melanin i varje enskilt hårstrå av ljuset, så du kan behandla oönskade hår utan risk för skada eller irriterande omgivande hud. Ljus energin omvandlas till värme, som inaktiverar hårsäcken verksamhet under hudens yta.

Är IPL något för mig?

Både män och kvinnor som vill ta bort och behandla tillväxten av oönskat hår på kroppen kan använda intensivt pulserande ljus behandlingen. Oavsett om det är på armar, ben, underarmar, ansikte eller bikini. IPL är säkert att användas på ljus hud, men är tyvärr inte lika säkert för mörkare hudfärger. IPL fungerar bäst på ljus hy med mörkt hår eftersom ljusterapin fungerar bättre på pigmentfulla hårstrån. IPL är kliniskt bevisad att med rätt användning ge dig en salongskvalité och en långsiktig hårborttagning.

Jag har aldrig använt IPL innan, varför skulle jag börja nu?

Om du är trött på vaxning eller att använda rakhyvlar regelbundet är intensivt pulserande ljusbehandling den perfekta lösningen. Att ständigt raka eller vaxa ett område av kroppen där det finns oönskat hår kan orsaka irritation på huden det kan även vara jobbigt och svårt att hålla koll på rakningen eller vaxningen regelbundet. IPL är en långsiktig lösning, vilket lämnar det omgivna området av huden opåverkad och tar bort behovet av att ständigt behöva köpa nya rakhyvlar eller vax.

Är det smärtsamt eller farligt?

Det finns en mängd lasrar som är särskilt utformade för att användas hemma till exempel Silk'n Flash and Go Lux ™ som kan användas på både kropp och ansikte och är lika skonsam som effektiv. IPL är kliniskt bevisad att vara en säker och enkel metod för långsiktig hårborttagning. Du bör alltid undvika att bli solbränd samtidigt som du genomgår en IPL-behandling och tänka på att använda hög solskyddsfaktor ute i solen.

Hur är IPL hårborttagning med ljus bättre än att använda laserterapi?

IPL ljus-hårborttagning orsakar mindre skada på huden än laserterapi, så att du kan rikta mer känsliga hudområden, t.ex. dina läppar eller bröstvårtor.

Dela med