ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vilka hudvårdsprodukter ska jag använda för en bra hudvårdsrutin?

Bättre hy är något vi alla önskar oss, huden är ditt största organ i kroppen, så det är väldigt viktigt att du tar väl hand om det genom att äta en hälsosam, näringsrik kost och inte minst - att du får tillräckligt med sömn. Men med en bra hudvårdsbehandling är det aldrig för sent att börja ta hand om sin hud. Börja din hudbehandling idag och se fram emot en yngre, friskare och mer levande hud framöver.

Vad bör man tänka på för att få en fin hud?

bra hudvårdsprodukter
Vad bör man tänka på för att få en fin hud?

Bra hudvård är A och O för att få en fin hy, rengör och återfukta huden dagligen. Alla människor oavsett om man bär make-up eller inte utsätts för smuts och bakterier i luften, genom föroreningar och partiklar som flyger runt, smutsen sätter sig i porerna och täpper till vilket gör att man kan få finnar och dålig hy. Därför är det viktigt att man sköter sin hudvård och tvättar huden två gånger dagligen en gång på morgonen och en gång på kvällen med en skonsam tvätt som inte torkar ut huden. Var noga med att återfukta huden efteråt. Så att huden inte torkar ut.

 1. Välj produkter efter din hudtyp

  Använd alltid hudvårdsprodukter som passar din hudtyp. Om du till exempel har fet hud, så behöver du produkter som är lätta och endast ger fukt. Om du har torr hud behöver du en fetare kräm och har du blandad hy vilket är vanligast kan du använda de flesta produkter. Om du inte vet vilken hudtyp du har så kan du ta hjälp av en dermatolog eller fråga på närmaste apotek eller skönhetssalong. Här kan du läsa mer om hur kan välja rätt hudvård efter din hudtyp och hur du bäst tar hand om din hud beroende på din hudtyp.

 2. Extra behandlingar för en bra hudvård

  Utöver dina dagliga hudvårdsrutiner med att tvätta och återfukta huden varje morgon och kväll bör du även emellanåt cirka en gång i veckan ta en ansiktsmask eller ansiktsskrubb som tar bort döda hudceller och rengör mer på djupet. Gör inte det dagligen då det kan irritera hudens pH balans och torka ut. Se också till att hitta en ansiktsmask som passar din hudtyp, det finns många olika där ute så det är egentligen bara välja och vraka. Ta dock hand om din hy, så se till att inte använda en ansiktsmask iallafall mer än 3 gånger per vecka.

 3. Ansiktsmassage kan öka blodcirkulationen

  Det kan också hjälpa om du masserar din hud titt som tätt! När du masserar din hy, så hjälper du till att öka blodcirkulationen till det område du masserar - därför kommer således också din kropp reparera de områden som kanske är irriterande eller om du har en inflammation där, då det helt enkelt passerar mer blod dit och således kan din hy läka snabbare och mer effektivt. Dessutom är det bra att ha en god cirkulation på huden, oavsett vilken kroppsdel det handlar om. Masserar du dessutom din hårbotten så kommer blodcirkulationen öka och därför kan således ditt hår också växa snabbare!

 4. Undvik stress & sov bra

  Allmän hälsa syns i huden. Undvik stress då det ger sina spår i din hud. Sömn är viktigt för att huden ska återhämta sig. Sover du lite syns det snabbt på huden framförallt under ögonen. Mörka ringar och livlös hud är spår av dålig sömn. Försök att få 8 timmars sömn per natt så kommer du se skillnad på din hud. Man kan med andra ord säga att sömn är en enkel, effektiv och billig hudvård.

 5. Bra mat för huden?

  mat som är bra för huden

  Bra hudvårdsprodukter räcker inte för att ge dig fin hud utan du behöver även äta bra och hälsosam kost för att få en fin hud. Genom att äta en hälsosam varierad kost ökar man chanserna till att också få en fin jämn hud. Fet mat och transfetter skapar ofta finnar och obalans i huden. Det finns dock viss fet mat som är bra för dig och det är de mat som innehåller BRA fetter - detta inkluderar till exempel avokado. Det är en rätt fet grönsak, men den innehåller bra fetter och därmed är det en väldigt bra grönsak att äta om du vill ha bra hy.

  Ät mycket grönsaker, frukter och fibrer som innehåller antioxidanter och motverka fria radikaler som orsakar tidig åldrande. Du kan inte få i dig för mycket vitaminer och mineraler det får din hud att skina av lyster. Vatten är hudvård! Ge din hud fukt inifrån genom att dricka mycket vatten, vatten hjälper även till att rengöra din hud inifrån från slaggprodukter och toxiner. Undvik tobak och alkohol då de ger sina spår på huden och gör att huden åldras snabbare. Rökare har ofta grov, rynkig hud och blir lätt gråa gula i tonen. Fimpa cigaretten och få en friskare hud.

Hur ska jag ta hand om ögonhuden?

hudvård av huden runt ögonen
Vad bör man tänka på för att få en fin hud?

Den tunnaste huden vi har är kring ögonen och därför bör man vara extra försiktig när man använder hudvårdsprodukter på ögonhuden då den huden är så känslig. När du tvättar ansiktet bör du vara lätt på handen när du passerar huden kring ögonen. Du bör även använda en ögonkräm på ögonhuden som är anpassad för den tunna känsliga huden, då vanliga ansiktskrämer kan vara för feta och tunga för att kunna tas upp av den tunna ögonhuden.

Det kan också vara bra (och dessutom avkopplande) att använda sig av en ansiktsmask en eller två gånger i veckan. Idag finns det många olika ansiktsmasker där ute, så det är bra om du väljer en som passar just din hudtyp. Tänk dock på att inte använda ansiktsmasker allt för ofta (om det inte handlar om naturliga, egengjorda masker av avokado, honung eller liknande) då de ofta kan torka ut eller irritera din hy om du använder det för ofta.

Vilka hudvårdsprodukter bör jag köpa?

Köp hudvårdsprodukter som är anpassade till din hudtyp och produkter som inte torkar ut eller skapar obalans. Det kan vara svårt att veta vilket hudtyp man har är du ofta torr i huden har du torr hud, blir du lätt fet och glansig så har du fet hud och har du både torra partier och feta partier så har du troligtvis blandad hud. Det är viktigt att du använder rätt hudvårdsprodukter för att få en fin balanserad hud.

 1. Finns det naturliga produkter jag kan använda mig av?

  Det gör det! Idag är det fler och fler människor som gärna vill använda sig av så naturliga produkter som möjligt. Du kan använda dig av kokosolja till exempel, tänk dock på att det är en olja och har du fet hy så kan detta försämra hyn - dock finns det också möjlighet att de tar bort orenheter och finnar från din hy, tack vare kokosoljans antiinflammatoriska effekt. Du kan också använda dig av honung på ditt ansikte och göra det som en mask! Honung har också antiinflammatoriska effekter och hjälper således att ta bort orenheter och för att förhindra akne och finnar. Tänk dock på att det kan bli rätt kladdigt med honung, så det är bäst att använda den masken när du redan befinner dig i duschen eller i ett bad.

Andra intressanta artiklar