GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Vilka hudvårdsprodukter ska jag använda för en bra hudvårdsrutin?

Huden är ditt största organ i kroppen, så det är väldigt viktigt att du tar väl hand om den genom att äta en hälsosam, näringsrik kost och inte minst - att du får tillräckligt med sömn. Med en bra hudvårdsbehandling är det aldrig för sent att börja ta hand om sin hud. Börja din hudbehandling idag och se fram emot en ungdomligare, friskare och hud med lyster.

Vad bör man tänka på för att få en fin hud?

bra hudvårdsprodukter
Vad bör man tänka på för att få en fin hud?

Bra hudvård är A och O för att få en fin hy. Rengör och återfukta huden dagligen, oavsett om du bär make-up eller inte. Vi utsätts dagligen för smuts och bakterier i luften, genom föroreningar och partiklar som flyger runt. Smutsen kan täppa till porerna, vilket gör att man kan få finnar och dålig hy. Tvätta gärna huden två gånger dagligen med ett skonsamt rengöringsmedel som inte torkar ut huden. Var noga med att återfukta huden efteråt, så att huden inte torkar ut.

 1. Välj produkter efter din hudtyp

  Använd alltid hudvårdsprodukter som passar din hudtyp. Om du till exempel har fet hud, så behöver du produkter som är lätta och endast ger fukt. Om du har torr hud behöver du en fetare kräm och har du blandad hy vilket är vanligast kan du använda de flesta produkter. Om du inte vet vilken hudtyp du har så kan du ta hjälp av en dermatolog eller fråga på närmaste apotek eller skönhetssalong. Här kan du läsa mer om hur kan välja rätt hudvård efter din hudtyp och hur du bäst tar hand om din hud beroende på din hudtyp.

 2. Extra behandlingar för en bra hudvård

  Utöver dina dagliga hudvårdsrutiner med att tvätta och återfukta huden varje morgon och kväll bör du även emellanåt cirka en gång i veckan ta en ansiktsmask eller ansiktsskrubb som tar bort döda hudceller och rengör mer på djupet. Gör inte det dagligen då det kan irritera hudens pH balans och torka ut. Välj en ansiktsmask som passar din hudtyp och använd några gånger per vecka, enligt produktens anvisningar.

 3. Ansiktsmassage kan öka blodcirkulationen

  När du masserar din hy hjälper du till att öka blodcirkulationen till det område du masserar. Då det passerar mer blod till området kan din hy läka snabbare och mer effektivt. Du kan prova att använda en jade roller eller gua sha verktyg, som är utformade specifikt för att motverka puffighet och trött hud i ansiktet.

 4. Undvik stress & sov bra

  Allmän hälsa syns i huden. Undvik stress då det ger sina spår i din hud. Sömn är viktigt för att huden ska återhämta sig. Sover du lite syns det snabbt på huden framförallt under ögonen. Mörka ringar och livlös hud är spår av dålig sömn. Försök att få 8 timmars sömn per natt så kommer du se skillnad på din hud. Man kan med andra ord säga att sömn är en enkel, effektiv och billig hudvård.

 5. Bra mat för huden?

  mat som är bra för huden

  Bra hudvårdsprodukter räcker inte för att ge dig fin hud, utan du behöver även äta en balanserad och hälsosam kost för att få en fin hud. Fet mat och processad mat ger ofta upphov till finnar och obalans i huden. Mat som innehåller nyttiga fetter, till exempel avokado, är bra huden. Ät mycket grönsaker, frukter och fibrer som innehåller antioxidanter för att motverka fria radikaler som orsakar tidig åldrande. Vitaminer och mineraler bidrar till ökad lyster och är även bra för ditt allmänna välmående. Ge din hud fukt och rengör den från slaggprodukter och toxiner genom att dricka mycket vatten. Undvik tobak och alkohol då de får huden att åldras snabbare. Du kan även lägga till naturliga kosttillskott i din hudvårdsrutin. Kosttillskott för huden syftar ofta till att främja den naturliga kollagenbildningen, vilket kan motverka rynkor och fina linjer. De är ofta även berikade med vitaminer, mineral och hyaluronsyra.

Hur ska jag ta hand om ögonhuden?

hudvård av huden runt ögonen
Vad bör man tänka på för att få en fin hud?

Den tunnaste huden vi har är kring ögonen och därför bör man vara extra försiktig när man använder hudvårdsprodukter på ögonhuden då den huden är så känslig. När du tvättar ansiktet bör du vara lätt på handen när du passerar huden kring ögonen. Du bör även använda en ögonkräm på ögonhuden som är anpassad för den tunna känsliga huden, då vanliga ansiktskrämer kan vara för feta och tunga för att kunna tas upp av den tunna ögonhuden.

Det kan också vara bra (och dessutom avkopplande) att använda sig av en ansiktsmask en eller två gånger i veckan. Idag finns det många olika ansiktsmasker där ute, så det är bra om du väljer en som passar just din hudtyp. Tänk dock på att inte använda ansiktsmasker allt för ofta (om det inte handlar om naturliga, egengjorda masker av avokado, honung eller liknande) då de ofta kan torka ut eller irritera din hy om du använder det för ofta.

Vilka hudvårdsprodukter bör jag köpa?

Köp hudvårdsprodukter som är anpassade till din hudtyp och produkter som inte torkar ut eller skapar obalans. Vi rekommenderar naturliga och skonsamma produkter utan kemikalier och onödiga tillsatser. På Shytobuy erbjuder vi ett brett utbud av högkvalitativa produkter för hudvård , allt från krämer och serum till naturliga kosttillskott och dermarollers.

 1. Finns det naturliga produkter jag kan använda mig av?

  Det gör det! Idag är det fler och fler människor som gärna vill använda sig av så naturliga produkter som möjligt. Du kan använda dig av kokosolja till exempel, tänk dock på att det är en olja och har du fet hy så kan detta försämra hyn - dock finns det också möjlighet att de tar bort orenheter och finnar från din hy, tack vare kokosoljans antiinflammatoriska effekt. Du kan också använda dig av honung på ditt ansikte och göra det som en mask! Honung har också antiinflammatoriska effekter och hjälper således att ta bort orenheter och för att förhindra akne och finnar. Tänk dock på att det kan bli rätt kladdigt med honung, så det är bäst att använda den masken när du redan befinner dig i duschen eller i ett bad.

Dela med