GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hårfri med Laser

Här går vi igenom hårborttagning med laser för hemmabruk - är det en metod som passar dig? Det beror helt på hudområdet du tänka använda den till, vad för slags hudtyp du har och hårfärg. Vi kan i alla fall börja med att konstatera att ha en laser hemma är både kostsammare och bekvämare än att utföra laserbehandlingen på salonger. Vi guidar dig genom djungeln av permanent hårborttagning så valet blir enklare för dig!

Att gå till en klinik för att permanent ta bort kroppshår med laser har vuxit i popularitet de senaste tio åren. Att slippa raka var tredje dag, smärtsam epilering och kladdig vaxning är enormt lockande. Men hur många av oss kan egentligen investera i dyra salongsbesök? Nä, bara tanken kan få den otympliga rakhyveln att verka helt okej som bästa vän i hårborttagnings-djungeln tillsvidare. Men behöver det vara så? Absolut inte. Som vi alla vet går tekniken alltid framåt, och idag kan vi göra hemma helt själva det vi tidigare brukade betala multum för hos hudterapeut. En laserapparat som Silk'n Flash and Go Lux ™ är tillverkade för hemmabruk och kan användas i både ansiktet och på kroppen för att effektivt ta bort generande hårväxt.

Vi hör om laserbehandlingar i många avseenden såsom vid tandblekning och acneärr. Laser brukade vara något som bara laserexperter kunde hantera, men med dagens moderna teknik kan även vi använda apparater hemma, säkert och skonsamt.

Hårborttagning med laser innebär att man använder ett ljus mot huden. Ljuset är monokromatiskt, vilket innebär att det endast använder en våglängd åt gången. Ljuset riktas mot huden och absorberas av pigmentet melanin i hårroten och där genereras en värme. Värmen därmed avaktiverar hårroten permanent.

Det som är speciellt för laser, till skillnad mot andra hårborttagningsteknologier såsom IPL och HPL, är att laserljuset har endast en våglängd vilket innebär att all energi är maximerad för varje hårstrå. Generellt behandlar man ett hårstrå åt gången för bästa resultat. Därmed är det större chans att omedelbart uppnå den värmen som avaktiverar varje hårsäck för gott.

Här på ShytoBuy.se har vi ett utbud av laser för hårborttagning. Velform kan behandla upp till 75 hårstrån under samma session. Den kommer med en hudfärgsguide så man kan ställa in intensiteten av värmen korrekt. Även lås och nykel tillkommer som gör den barnsäker. Velform är även resvänlig och kommer med en bärbar väska.

Vi har även Rio Scanning Laser 20 som har funktionen att behandla ett hårstrå eller hela 20 stycken åt gången.

När man använder sig av permanenta hårborttagningstekniker såsom laser, så är det viktigt att förstå att endast en behandling av ett hudområde inte är tillräckligt. Eftersom 80% av hudens hårstrå alltid är i ”viloläge” så syns de inte men kommer oftast väckas till liv då de första håren blivit borttagna med behandlingen. Detta kan ta flera månader emellan och många upplever det som om behandlingen inte fungerar eller att man bli ännu hårigare. Att ha en laser hemma som man kan fortsätta återbehandla tills alla hår kommit ut i aktivt läge med är därmed mer ekonomiskt och bekvämare än att gå till en salong.

Hårborttagning med laser, IPL och HPL kan ej användas på hy som är väldigt mörk eller nysolad. Detta är för att laserljusets värme kan koncentreras i de mörka hudpigmenten och kan därmed generera hög värme i huden runtomkring håren också vilket kan bli skadligt. Undersökningar visar att dessa typer av hårborttagning är mest effektiv på ljus hy och mörkare hårstrån. Ljusa hår är därmed svårare att behandla och kräver ofta återbehandlingar av samma hårstrå.

Helt enkelt är laser som hårborttagning valet för dig som vill letar efter permanent hårborttagning för mindre områden såsom nedre delen av ansiktet, armhålorna, på benen, armarna, bikinilinjen eller tårna. Du kommer spara både pengar och tid som du annars skulle spendera på salongen eller på den reguljära rakningen. På ShytoBuy erbjuder vi mängder av alternativ I hårborttagning i olika pris klasser och dessutom bra priser med bekväm leverans. Läs hos oss mer om vilka förmåner du kan ta del av för att få en silkeslen hy!

Dela med