GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Bli av med celluliter på baksidan låren

Gropiga celluliter är genetiska och tyvärr kan kriget mot dem vara ganska hårt. Det finns dock vissa metoder som kan minska celluliter på baksidan av låren med viss framgång. Här är några saker som kan vara värda att prova för att underlätta kampen.

Massera bort dina celluliter

Teoretiskt kan du genom att massera baksidan av låret förbättra cirkulationen i den delen av benet. Förbättrad cirkulation kan minska skrynklig hud och celluliter.

Du kan massera området med hjälp av fingrarna om du inte har något lämpligt redskap. Massera baksidan av låren med hjälp av fasta cirkulära rörelser i 5 till 10 minuter dagligen. Se till att du täcker upp hela området som påverkas av celluliter. Du kan också prova detta med en massagetvål. Dessa tvålar har i allmänhet små knölar för att stimulera blodcirkulationen och bryta upp lagrade vätskor under ytan av huden. Många innehåller också exfolianter som tar bort döda hudceller och gifter.

Använd en peeling

Precis som massage, kan en svag peeling ge dig förbättrad cirkulation och ta bort celluliter. Titta efter en peeling med naturliga exfolianter, som malt kaffe, socker och salt. Dessa anses i allmänhet som mild och säker för användning även för dem med känslig hud.

En peeling innehållande malet kaffe kan dessutom vara till stor hjälp när det gäller att strama åt huden. För bästa resultat, välj en peeling som även innefattar en olja, som avokadoolja eller vitamin E olja, så att din hud kan få extra näring från dem.

Prova ett serum eller en kräm

Hudåtstramande serum och kräm mot celluliter kan hittas i både vanliga butiker och online butiker inom området skönhet och hudvård. Det gäller självklart att vara kritisk och undersöka hur effektiva dessa behandlingar är, men många hävdar att det går att se en stor skillnad när de jämför före och efter behandling.

De flesta cellulitkrämer och serum inkluderar ingredienser som stramar upp huden och bör användas dagligen för bästa resultat.

Göm celluliter med en brun utan sol

Om du inte kan bli av med celluliter på baksidan av låren, kan du kamouflera det genom att försiktigt applicera en brun utan sol- lotion.

Applicera din brun utan sol över hela benen. Använd den inte bara på baksidan av låren, eftersom detta kommer att göra att huden ser ojämn ut och detta drar bara onödig uppmärksamhet till området.

Mörk, solbränd hud kan maskera utseendet på celluliter, men du bör fortfarande bara använda dig av ett tunt lager av brun utan sol så att din hud ser naturlig och hälsosam ut.

Ät en kost rik på fibrer och protein

Som med alla andra typer av kroppsfett: att bli av med oönskade celluliter på låren börjar med att äta en balanserad kost fylld med mat som kan hjälpa dig.

Fibrer - som kan du kan få i dig i stora mängder från fullkorn, frukt och bladgrönsaker, reglerar kroppen och hjälper till att rensa avfall och gifter ut genom tarmen.

Protein, som kan återfinnas i kött och nötter, kan hjälpa till att reparera trasig och skadad kollagen och bindväv. Som ett resultat kan huden bli fastare och skrynkliga celluliter på baksidan av låren kan då komma att minska. I allmänhet är källor till magert protein, så som fisk, att föredra framför feta proteinkällor som rött kött.

Du bör också undvika mättade fetter och transfetter så mycket som möjligt. Till detta räknas speciellt det som vi kallar "skräpmat", chips och godis.

Drick mycket vatten

Mer vatten kommer att hjälpa din kropp att göra sig av med toxiner och fett, vilket gör att celluliter över hela kroppen kommer att minska, inklusive de på låren.

Vatten kan också förbättra styrkan av kollagen och bindväv i huden, vilket gör huden mycket fastare. Detta kan bidra till att skapa ett jämnare utseende på baksidan av låren.

Du bör försöka att öka mängden vatten du dricker dagligen. Den optimala mängden för den mänskliga kroppen är 2 liter men de flesta människor får sällan i sig denna mängd. Om du redan dricker denna mängd dagligen räcker det med att du ökar dosen med ett eller två glas extra.

Dela med