GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

ShytoBuy

Naturliga lösningar för smärtfri tatueringsborttagning

Tatueringar har blivit en mainstream kultur i Storbritannien och fler och fler människor lockas till det. Men många individer tenderar att genomhärda smärtan av en tatuering bara för att ångra och vilja få det avlägsnat från huden vid ett senare skede. Det finns flera skäl till varför man vill få en viss tatuering avlägsnad från huden och dessa skäl varierar beroende på individer i frågan. Fortsätt läsa vidare för att få reda på hur även du kan få bort oönskade tatueringar med smärtfria och effektiva lösningar.

På denna sida

  • Tatueringsprocessenv
  • Varför vill människor bli av med tatueringar?
  • Borttagningsmetoder för tatueringar
  • Borttagning av laser tatueringar
  • Dermabrasion
  • Krämer för borttagning av tatueringar
  • Ett sista ord

Tatueringsprocessen

En tatuering är en permanent avbild av ett visst objekt, person eller väsen som etsas fast på huden med hjälp av nålar och färger. Färgpigment injiceras i det mellersta lagret av huden med ett eldrivet (oftast) instrument i ett permanent som resulterar i en permanent tatuering. Den fasta nålen rör sig upp och ner för att infoga färg som fläckar huden och stannar där permanent. Intensiteten av smärta eller blödning beror på området som tatueras, storleken på tatueringen samt komplexiteten hos designen i fråga. Att skaffa sig en tatuering är ofta beroendeframkallande, och i många fall ett impulsivt beslut. Dock så kan det ofta leda till ånger vid ett senare skede i livet.

Varför vill människor bli av med tatueringar?

Vad som verkade som en ideal tatueringsidé kan med tiden ha förändrats och istället blivit en pinsam börda. För vissa människor så kan en tatuering utgöra en ständig påminnelse om en viss livshändelse som de helst vill glömma. Å andra sidan så kan deras symbol för ungdomlig impulsivitet komma att bli ett hinder när man vill klättra på karriärsteget.

Det finns många ungdomar som vill gå vidare och få namnet på sin ex-älskare avlägsnat från armen eller bröstet. Vissa kanske önskar att få bort sin tatuering som en gång symboliserade uttrycket för ett populärt mode men har med tiden blivit helt föråldrad. Oavsett anledningen till att du vill bli av med tatueringen så är du inte ensam om det hela. Med det skrivet så ska vi härnäst diskutera de olika formerna av borttagningsmetoder för tatueringar, så fortsätt läsa vidare!

Borttagningsmetoder för tatueringar

Oavsett anledningen till att du vill få bort en viss tatuering borttaget så går inte det att åstadkomma så snabbt och enkelt som du kanske tror på förhand. En av de mest populära metoderna för borttagning av tatueringar är genom applicering av laser. Det hela fungerar på så sätt att laser bryter genom bläcket med hjälp av högkoncentrerade ljusstrålar.

Precis som du anar så är det hela väldigt intensivt och smärtsamt. Förutom att göra ont på den fysiska planet så kommer även din plånbok att drabbas extra hårt! Faktum är att borttagningen av en tatuering kostar i genomsnitt 10 gånger mer än själva kostnaden för att skaffa tatueringen i första hand?

Alternativt, för alla de som motsätter sig denna metod så finns det även krämer för borttagning av tatueringar vilka kan hjälpa till att smärtfritt få bort den oönskade bläcket. Beakta de olika alternativ för borttagning av tatueringar samt hur genomförbara de är för just din del!

Borttagning av laser tatuering

Borttagning av tatuering med hjälp av laser innebär att man riktar en hög koncentrerad ljusstråle mot området som tatueringen i fråga. Lasern tränger in i huden och bryter ner bläcket så att kroppen kan absorbera den. Förfarandet kräver flera sessioner innan tatueringen bleknat helt. Med varje ny session så ökar man värmen vilket i sig kan orsaka smärta och obehag men även leda till oönskad ärrbildning.

En tidslucka på ca 6-8 veckor bibehålls mellan varje session för att huden ska hinna läka. Frekventa sessioner minskar inte bara läkningstiden och oönskade biverkningar men kan också påverka hudens förmåga att göra sig av med bläcket. Blåsor och sårskorpor är vanliga biverkningar vid borttagning av tatueringar med hjälp av laser. Dessutom kommer det alltid att finnas en subtil silhuett av tatueringen även när huden läkt helt och hållet.

Olika tatueringsfärger reagerar olika på applicering av lasern. Till exempel kan en rosa färg bli svart efter att ha utsatts för laserstrålen på grund av mängden järnoxid som förekommer i den. Färger som vitt, gult och lila kan också vara svåra att få bort jämfört med svarta eller röda tryckfärger. Även tatueringar vilka återfinns på fötter och ben tar längre tid att blekna eller försvinna på grund av den relativt mindre blodflödet. En annan aspekt att lägga på minnet är att en tatuering måste vara minst 6 månader gammal innan du kan välja laserborttagning.

Dermabrasion

En höghastighets rulle används för nötning av huden. Rullen appliceras på huden tills den når det inre skiktet som bläcket sitter på. Själva avlägsnandet av tatueringen bryts sedan ned till flera sessioner. Det finns en hög risk för ärrbildning och infektion på grund av de små nålarna vilka används för under själva processen. Detta förfarande är oftast mindre populärt än alla de andra alternativ som erbjuds.

Borttagningskrämer för tatueringar

Detta är en icke intensiv och tämligen prisvärd metod när det kommer till tatueringsborttagning. Fördelen med att använda krämer vid borttagning av tatueringar är att du kan använda dessa hemma utan att behöva besöka en klinik. Du behöver inte heller ta dig igenom den smärtsamma laserbehandlingen som ofta pågår under flera timmar sittandes i en tatueringssalong. Allt du behöver göra är att helt enkelt tillämpa ett par lager av krämen över din tatuering kontinuerligt under ett par dagar. Med andra ord så behöver du inte genomlida outhärdlig smärta och skapa djupa hål i din plånbok för att få bort bläcket.

Som du redan förstått så kommer du inte uppleva obehag, smärta eller ärrbildning när du applicerar en speciell kräm för borttagning av tatueringar. Den milda formeln kommer att mödosamt tränga in i hudens djupare lager och hjälpa till att lösa upp bläcket. Under en regelbunden användning (veckor) så kommer bläcket att elimineras helt och hållet samtidigt som huden förblir både klarare och friskare. Till skillnad från laserbehandlingar så fungerar krämer bättre vid färgrika tatueringar där bläcket ofta bleknar tidigare än en becksvart tatuering.

Det är även viktigt att nämna det faktum att ju äldre tatueringen är desto lättare är det att bli av med den. I allmänhet så tar de flesta tatueringar några månader att blekna bort helt och hållet. Borttagning av tatueringar med hjälp av krämer (naturliga ingredienser) eliminerar även potentiella risker för oönskade biverkningar, allergier eller irriterade hud samtidigt som de erbjuder imponerande resultat. Ångrar du själv en tatuering och skulle vilja bli av med den så kan en naturlig kräm för borttagning av oönskade tatueringar vara den ideala valet!

Ett sista ord

Om du råkar ha en tatuering som du inte gillar så betyder det inte att du måste bli påmind om den hela livet. Medan laser fokuserade samt andra intensiva förfaranden kan upplevas som väldigt smärtsamma vit borttagning av tatueringar så finns det lyckligtvis andra förfarandet såsom mörkläggning av tatueringen eller krämer vilka i sig orsakar aldrig några smärtor. Du bör också komma ihåg att tatuera dig hos någon som har stor erfarenhet när det kommer till att täcka (eventuellt) befintliga tatueringar om du skulle ångra dig senare vill säga.