GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Hur kan träning hjälpa vid behandling av candida?

Hur kan träning hjälpa vid behandling av candida?

Är träning bra när man har problem med candida? Om du lider av en svampinfektion kanske du helst vill sitta inne och vänta på att din candidabehandling ska ge resultat - men visste du att träning faktiskt kan hjälpa till och påskynda läkningsprocessen? Träning kan faktiskt spela en stor roll i en effektiv behandling mot candida. Så utöver att ta ett kosttillskott mot candida och ändra din diet kan du gott också lägga till lite extra motion till din rutin! Här är 5 nyckelpunkter som förbättras av träning och hjälper dig med din svampinfektion.

 1. Boostar kroppens reningssystem

  När du tränar stiger din puls och ditt hjärta slår snabbare. Detta stimulerar lymfsystemet som ansvarar för att rensa ut toxiner och slaggprodukter ur kroppens celler. Så att träna kan hjälpa till att öka effektiviteten i reningssystemet och ger din kropp mer energi för att bekämpa den där svampinfektionen för gott!

 2. Stöttar immunsystemet

  Ditt immunsystem spelar en stor roll för din allmänna hälsa och välmående och det kan få en rejäl boost om du tränar regelbundet. Träning kan bidra till att antalet goda bakterier i magen ökar och de som tränar ofta har en hälsosammare blandning av mikrobioter. Det betyder att immunsystemet hos de som tränar regelbundet har en bättre förmåga att bekämpa dåliga bakterier och jästsvampar så att candidainfektionen kan läka ut.

 3. Man svettas mer

  När du tränar startar en process i kroppen som kallas termogenes och detta gör så att kroppen omvandlar energi till värme. Det leder till att din kropp svettas i ett försök att kyla sig och i svetten finns toxiner och andra ämnen som din kropp försöker göra sig av med. Därför är svettig träning ett naturligt sätt för kroppen att rena sig själv inifrån och detta kan hjälpa dig att bli av med candidasvamp.

 4. Balanserar blodsockret

  När du tränar arbetar dina muskler och förbrukar mer glukos (blodsocker) för att få energi. Som ett resultat av detta kan träning bidra till att sänka dina blodsockernivåer i kroppen. Det är inte bara toppen för hjärtat, det hjälper också mot candida eftersom att jästsvampar lever på socker. Så mindre socker i blodet innebär mindre mat till candidan vilket får den att växa mindre.

 5. Minskar stress

  En annan stor fördel med träning är att det minskar stress. När du är stressad stiger kortisolnivåerna i kroppen vilket är kopplat till höga blodsockernivåer. Och som vi vet lever candidasvampen på sockret i vår kropp. Det är därför viktigt att stressa mindre när man försöker bli av med en svampinfektion. Det är “må-bra”hormonet endorfin som frigörs vid träning som minskar stressnivåerna, och därför också blodsockret.

Sammanfattning

Om du vill bli av med en svampinfektion är det ett bra steg på vägen att börja träna! Det betyder inte att du måste springa ett maraton varje vecka utan det räcker gott med lite extra promenader. Varför inte gå istället för att ta bilen eller bussen, eller ta en lite längre promenad med hunden än vanligt?

Du kan också gå till simhallen med dina vänner eller gå med i en idrottsförening. Träningen kommer inte bara hjälpa dig med din candida, det kommer också ge flera andra fantastiska vinster för dig och din kropp!

Rekommenderade Produkter

Dela med