GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

5 effektiva sätt för dig att naturligt lindra mensvärk

Mensvärk kan variera i intensitet, en del känner bara en lätt smärta och lite obehag och andra dras med riktigt kraftig mensvärk som stör deras vardag i allt från 1 till 3 dagar i månaden. Om du tycker att det känns som att en superninja kickboxar dig i magen och inte vet vad du ska ta dig till för att lindra din mensvärk, då ska du prova våra 5 tips mot mensvärk!

Yoga pose

1. Utöva yoga

Att utöva yoga kanske är det absolut sista du vill göra när mensvärken är som värst men det kan faktiskt hjälpa! Intensiv och ansträngande fysisk aktivitet kanske inte hjälper mot smärta, men de mjuka och stretchande rörelserna i yoga kan hjälpa dig att lindra och förkorta kramperna under mensvärk på ett tryggt, effektivt och naturligt sätt. Prova yogaställningar som försiktigt stimulerar och stretchar ut bålen, till exempel barnets position, katten, kobran eller knä-mot-bröst.

Magmassage

2. Massera med essentiella oljor

En lätt magmassage med en blandning av lugnande oljor såsom mandelolja, kryddnejlika, salvia, lavendel, eller kanel utspädda i kokosolja ger avsevärd lindring vid kraftig mensvärk. Men se till att inte överdosera de essentiella oljorna och spä ut dem med en doftfri hudkräm eller bärarolja för att undvika irritationer och eventuella utslag på huden.

kopp med örtte och en träslev full med örter

3. Undvik kaffe och drick istället örtte

Många av oss behöver verkligen vårt morgonkaffe för att vakna till och komma igång med dagen. Så om du absolut känner att du behöver ditt morgonkaffe kan du iallafall begränsa ditt kaffeintag till en kopp om dagen när du har mens. Koffein kan dra ihop blodkärlen vilket kan trigga kraftiga kramper vid mensvärk. Om du därför byter ut ditt kaffe till lugnande örtte, av till exempel mynta, ingefära, citron eller kamomill, och låter färska hallon eller jordgubbar stilla ditt sötsug så kommer du att klara menskaoset gallant!

Kanelstänger och skivad ingefära

4. Lägg till kanel och ingefära till din kost

Vissa örter och kryddor innehåller särskilda ämnen som kan skydda din kropp från plötsliga inflammationer och kan vara en hjälp mot mensvärk. De fungerar genom att hämma prostaglandiner i kroppen - ett kemiskt ämne som triggar muskelsammandragningar. Genom att äta ingefära och kanel kan man bromsa produktionen av dessa pro-inflammatoriska kemikalierna och lindra mensvärk.

skål med epsomsalt och en lila handduk

5. Ta ett bad med Epsomsalt

Värme är ett av de bästa sätten att lindra mensvärk, så ta ett varmt och avslappnande bad. Häll Epsomsalt i vattnet då det innehåller magnesium och har anti-inflammatoriska egenskaper. Om du behöver lite hjälp mot mensvärk under dagen kan du lägga en varmvattenflaska på magen så håller du dig behagligt varm.

Kan en menskopp hjälpa mot mensvärk?

När du letar efter sätt att lindra din mensvärk är det sannolikt att du stöter på menskopp som ett alternativ till mensskydd som minskar mensvärk. Men lindrar de verkligen mensvärk som det påstås?

Det finns inga vetenskapliga rapporter som bekräftar att de skulle motverka eller minska mensvärk men det skadar ju absolut inte att prova en menskopp. Om du redan kämpar med kraftig mensvärk vill du ju verkligen inte också behöva tänka på saker som att byta tampong eller oroa dig för att bindan läcker. Du borde absolut prova detta kostnadseffektiva och miljövänliga alternativ som du kan bära i 12 timmar utan några bekymmer. Bara se till att du väljer rätt storlek på koppen och att du sätter in den korrekt.

Rekommenderade Produkter

Dela med