GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Allmänt

Enkla Sätt att Förbättra Dålig Cirkulation i Benen & Fötterna

Råkar du ha ett jobb som ofta kräver att du blir fast i en viss kroppsposition, oavsett om det hela handlar om att sitta på en stol eller stå på ett visst sätt under flera timmar så är det av yttersta vikt att justera din ställning, helt varje halvtimme eftersom det kommer göra under för ditt blodflöde.

På denna sida:

 • Vad Innebär Dålig Blodcirkulation i Fötterna & Benen Generellt?
 • Vilka är de Vanligaste Symptomen på Dålig Blodcirkulation i Ben & Fötter?
 • Tips för att Bli av Med Dålig Cirkulation i Händer och Fötter
 • Ett Sista Ord

Vad Innebär Dålig Blodcirkulation i Fötterna & Benen Generellt?

En sämre blodcirkulation kan ordagrant beskrivas i form av att kroppens syre som hela tiden transporteras med blodflödet ej klarar av att ta sig till kroppens olika delar på ett effektivt sätt. Detta kan påverka en mängd olika kroppsfunktioner och orsaka olika former av tillstånd där de främsta burkar återfinns i kalla fötter och händer.

En sämre blodcirkulation kommer inte inledningsvis att orsaka några större problem men i takt med tiden så kan den främja tillstånd i form av domningar där den går hand i hand mer stickningar. Beroende på tidsaspekten så kan även nervskador uppkomma vilket i slutändan kan leda till vävnadsskador av olika grad.

Om man viftar bort dessa symptom så kommer ofta plack att börja bildas hos din halspulsåder som i sig kan främja stroke, ett livshotande tillstånd som obehandlad leder till ödesdigra konsekvenser. Kom ihåg att ingen cirkulation i fötterna kan även andra livshotande tillstånd.

Vilka är De Vanligaste Symptomen på Dålig Blodcirkulation i Fötter & Ben?

Det finns ett antal symptom vilka ofta indikerar att man lider av dålig blodcirkulation. Beroende på individer så kan eller flera av dessa samspela och indirekt främja olika former av tillstånd. Några av de mer kända återfinns i form av nedanstående:

 • Olika former av åderbråcks relaterade tillstånd.
 • Frekvent återkommande krampepisoder i benen.
 • Rödaktiga fläckar som oftast uppkommer på benen.
 • En generellt torr hud på både fötter och ben.
 • Svullnader av olika grad runtom vristen.
 • En allmän trötthet och dåsighet under dagen.

Dessa symptom utgör endast en fraktion av de olika symptom vilka härleds till dålig blodcirkulation hos dina fötter och ben. Om du misstänker att du haft oturen att drabbas av dålig blodcirkulation så bör du först och främst söka adekvat läkarhjälp för att ta reda på vilken behandlingsmetod som lämpar sig bäst för dina behov. Om du dock redan vet att du lider av dålig blodcirkulation så kan nedanstående huskurer hjälpa dig en bra bit på vägen mot en mer hälsosammare vardag…

Tips för att Bli av Med Dålig Cirkulation i Händer och Fötter

Härnäst så ska vi presentera ett antal behandlingsmetoder som du kan applicera hemma för att motverka men också för att effektivt behandla dålig blodcirkulation till fötter och ben.

Upptäck Kraften hos Aloe Vera

Du har förmodligen redan sett eller hört en del om denna växt som både växer i användningsområde när det kommer till kommersiella livsmedel men även som en ingrediens i vår dagliga kost. Den är känd för sin förmåga att förbättra blodflödet i fötter och ben men även hos andra delar av kroppen.

Du kan applicera växten på flera olika sätt men vanligtvis så brukar man frysa ner ett antal blad från Aloe Vera växten vilka man efter några timmar tar ut ur frysen och sedan applicerar genom att klämma ur och gnugga in den geléaktiga vätskan som produceras genom att använda sig av långsamma handrörelser.

Livsmedel Rika på Kalium

En av de mest kända behandlingsformerna när det kommer till försämrad blodcirkulation hos dina ben och fötter är att konsumera livsmedel rika på kalium. En kost som bygger på ett rikt innehåll av kalium återfinns i form av följande livsmedel:

 • Tomater
 • Avokado
 • Broccoli
 • Frön
 • Bananer
 • Morötter

Dessa utgör en fraktion av de livsmedel vilka tenderar att ha en koncentrerad innehåll av kalium. Du är självfallet välkommen att ersätta en eller alla av dessa med dina egna val.

Som Med Fötterna Högt

En annan klassiker som ofta visats sig effektivt när det kommer till behandling av dålig blodcirkulation i benen är att sova med benen högt. Det hela går ut på att du försöker sova med fötterna högre än huvudet. Oftast så räcker det med att placera en eller flera tjockare kuddar under benen för att få till den önskade effekten. Genom att applicera denna enkla men också kraftfulla behandlingsmetod så kommer du både att förbättra blodcirkulationen till ben och fötter men även uppleva hur det är att återigen få vakna upp med dessa utvilade.

Ett Sista Ord

Du reagerar förmodligen över att vi inte nämnt träning som en behandlingsform för dålig blodcirkulation. Vi gjorde det med meningen eftersom träning ska utgöra en naturlig del av ditt liv och inte endast tillämpas för att få bukt med dålig blodcirkulation i fötter och ben, även om det är vida känt att alla träningsformer kan göra under för denna typ av åkomma, oavsett kön eller ålder.

Andra intressanta artiklar