• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Tips för att motverka åldrande hud omkring ögonen

Alla åldras och alla kommer att få rynkor. Detta är ingenting som du eller någon annan kan stoppa. Men den goda nyheten är, kan du bromsa ner åldrandet i viss utsträckning.

Vad händer med huden när vi blir äldre?

Under tiden vi åldras börjar din förlora fukt, bli tunn och börja hänga (speciellt runt ögonen, så kallade ögonpåsar). Solskador (alla dessa år av solning och när du sprang runt utan solskydd som barn), ansiktsuttryck (olika miner och leende), levnadsvanor (rökning, alkohol och kost), och även gravitationen bidrar till åldrande av huden.

Du kan inte stoppa tiden, men det finns saker du kan göra för att bromsa åldrandeprocessen och reparera en del av skadorna som redan är skedda. Här är de bästa anti-åldrande hudtips för att exempelvis bli av med mörka ringar under ögonen.

Hudvårdsrutin

Alla vet att en bra hudvårdsrutin kan hjälpa till att bekämpa tecken på åldrande. Alla dessa reklamfilmer och hudvårdsprodukter finns av en anledning, eller hur? Egentligen behöver du inte använda några speciella anti-aging produkter för att lyckas, det kan räcka med en enkel rutin. Att använda dig av ett enkelt rengöringsmedel och en fuktighetskräm dagligen är bättre än att inte göra någonting alls. Du behöver inte den senaste banbrytande hudvårdsprodukt för att förhindra åldrandet, så länge du tar hand om din hud på en grundläggande nivå.

Idag finns det dock många naturliga serum och krämer som kan vara ett bra komplement att lägga till i din dagliga hudvård, till exempel Skin Doctors EyeTuck som verkar speciellt för att motverka mörka ringa och påsar under ögonen.

Obs: Dina händer, hals och ögon (kanske läpparna för vissa människor) är oftast de första områden som börjar visa tecken på åldrande. Oavsett vad du gör för att ta hand om ditt ansikte, göra samma sak för resten av kroppen. Ägna också särskild uppmärksamhet och var extra försiktig och skonsam mot huden runt ögonen, eftersom detta område är ganska känslig.

Peeling

För både kvinnor och män, är peeling definitivt ett enkelt sätt att hålla huden fräsch. Praktiskt taget varje skönhetstidning rekommenderar peeling av huden minst en gång i veckan.

Du kan exfoliera manuellt, genom att använda en ansiktsscrub eller tvättlapp, eller kemiskt, genom att använda topiska syror eller retinoider. Exfoliating hjälper till att hålla din hud ung genom att ta bort döda hudceller och främja bildandet av nya celler. Kemiska exfolierande kan också minimera uppkomsten av rynkor över tid. Även om peeling inte kan hålla borta rynkor och linjer helt så kan peeling processen hjälpa dig att behålla en jämn och ljus hy, som definitivt ser mycket yngre och friskare ut jämfört med ojämn och flammig hy.

Antioxidanter och vitaminer

Antioxidanter som vitamin C, Q10, alfa-liponsyra och grönt/vitt te hindrar fria radikaler från att skada din hud. Fria radikaler är delvis ansvariga för rynkor och påsar under ögonen. C-vitamin är förmodligen den mest kraftfulla antioxidanter för din hud, då det är vetenskapligt bevisat att den stimulerar produktionen av kollagen och en jämnare hudton. Grönt te är en annan populär antioxidant, men dess effektivitet är diskutabel. Vissa människor tror att grönt te-partiklarna är alltför stora för att absorberas och användas av huden, medan andra tycker att det är lika bra som vitamin C.

Solskydd

Solskyddskräm är nummer ett när det kommer förebyggande mot åldrande. Det hindrar mer om att förebygga tecken på åldrande än att bli av med den hud som redan blivit drabbad. Solkräm skyddar dig mot solens skadliga UV-strålar och förhindrar ännu mer skada (och möjligen cancer).

Men solkräm är ingen mirakelkur som fungerar så fort du börjar använda det. Din hud kommer inte åldras mindre en vecka eller ens en månad efter konsekvent och korrekt användande av solkräm. Resultaten av att skydda sig mot solen kommer du istället att märka senare, resultaten visar sig nämligen inte förens i det långa loppet.

En hälsosam livsstil

Betydelsen av en hälsosam livstil är ofta underskattade och förbises. Att leva ett lyckligt och sunt liv är det absolut bästa du kan göra för att bromsa åldrandeprocessen. Detta inkluderar regelbunden motion, bra kost och begränsat intag av alkohol och tobak.