måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Effektiva metoder för att bli av med vårtor

Vårtor orsakas av ett virus och är vanligast bland barn som går i skolan. De självläker efter en tid och är ofarliga, dock kan det dröja upp till flera år innan kroppens immunförsvar brutit ner viruset så att vårtan läker. Vi på ShytoBuy har samlat naturliga och effektiva produkter som kan hjälpa både barn och vuxna att bli av med bland annat: fotvårtor, vårtor på halsen, vårta i ansiktet, vårta på handen och på underlivet.

Vad är vårtor?

Vårtor är små hudinfektioner som ofta ser ut som klumpar som främst uppstår på händer, fötter, halsen och ansikte men kan uppstå varsomhelst på kroppen. De uppstår från ett virus som kallas HPV, humant papillomvirus. Detta virus är ofta smittsamt vilket gör att man bör behandla sin vårta så fort den uppstår så att den inte sprider sig till övriga delar av kroppen. Storleken på vårtorna kan variera från person till person och från vårta till vårta, men normalt sett i storlek från 1 mm till 1 cm i omkrets. Dessutom kan formen variera i enlighet därmed. De kan vara buckliga, platta, trådformiga, kantiga, et cetera.

Vem får vårtor och kan de smitta?

De flesta människor får någon gång i livet en vårta speciellt barn. De flesta människor utvecklar sin första vårta före 20 års ålder och frekventa utbrott ses i de flesta fall hos barn och ungdomar. Därför är det långt ifrån ovanligt att ha eller ha haft vårtor och de är ofta helt ofarliga. Men även om de ofta är ofarliga, så är de obehagliga, fula och smittsamma.

För att snabbt och smidigt bli av med vårtan bör man behandla den i ett tidig stadie innan den får rötter och smittar andra. Om du har en vårta bör du undvika att dela handduk eller handskar med andra då det lätt smittar. Försök undvika fuktiga miljöer då vårtan trivs bättre i fukt och lättare kan spridas till övriga delar på kroppen.

Hur kan man bli av med sin vårta?

Vårtor kan försvinna på egen hand med det tar ofta tid. Det är inte ovanligt att människor går runt med vårtor i över ett år eller mer. Det kan hjälpa att behandla med vårtmedel för att snabba på läkningsprocessen samt att skärpa sin hygien rutiner. När man har vårtor bör man undvika fukt på området och undvika att komma i kontakt med övriga kroppsytor i onödan då vårtan lätt kan spridas över kroppen. Försök att tvätta området regelbundet för att minska risken att bakterier kommer åt och undvik att ta kräm och fuktkräm just på vårtan då kroppens immunförsvar lättare kan motverka vårtan om området är torrt än om det är fuktigt då bakterierna förökar sig i fukt.

I vissa fall om man testat allt och vårtan är kvar kan man frysa bort vårtor med flytande kväve. Dessa kraftfulla behandlingar är ofta förknippade med betydande smärta och irritation, både under och efter behandlingen. Samt kan de ibland lämna bestående ärr därför bör man ta detta som en sista utväg innan man väljer att testa detta alternativ.

Vad kan ShytoBuy erbjuda?

ShytoBuy erbjuder flera naturliga behandlingsmetoder mot vårtor alla baserade på naturliga ingredienser. Dessa lösningar ger varken upphov till biverkningar eller smärta. Alla medel är kliniskt testade och omtyckta av våra kunder.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden