• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Varför får jag vårtor?

Oönskade och obehagliga är vad många skulle kalla dem, och det är oftast va de är. Vårtor kan uppstå på flera olika ställen på kroppen av olika anledningar, men det finns botemedel mot alla typer. Tänk på hygien och hälsa för att slippa uppkomsten av vårtor och känn dig frisk!
Det är inte många som blir smickrade när de hör ordet vårtor, och speciellt inte om de får höra att de har det. Vårtor är ofarliga, sitter oftast på händer eller fötter och brukar i regel försvinna av sig själv även om detta innebär att det kan ta flera år.

Vårtviruset kan dessvärre smitta väldigt enkelt, som vid direkt hudkontakt. Dock är inte allalika mottagliga för viruset som ger vårtor, detta beror på att vi alla har olika immunförsvar och detta göra att viruset kanske inte fäster sig. Om man redan har småsprickor eller sår på huden kan risken för smitta vara större, men det behöver inte betyda att du får det.

När du besöker ett spa eller en simhall brukar personalen oftast be om att man anänder någon typ av sko, som badtofflor eller flip-flops, en av anledningarna är såklart hygien men också för att förebygga indirekt smittande sjukdomar som till exempel vårtor. Detta är dock ingenting du märker direkt, om du smittas lär du inte få din vårta förens efter 6 månader. Undervik därför att vara barfota i på allmänna platser där smitta kan tänkas finnas, som till exempel simhallar och bär alltid gymnastik när du tränar.

Vad många faktiskt inte är medvetna om är det finns ytterligare ett ställa på kroppen som man kan råka ut för vårtor på. De kallas könsvårtor och sätter sig logiskt nog på könet, hos både män och kvinnor. Könsvårtor, eller kondylom som det också kallas är oftast helt ofarligt och sätter sig på eller runt könsorganet eller analöppningen.

Kondylom är faktiskt en av våra vanligaste könssjukdomar i Sverige. Chansen att du blir smittad är väldigt stor om du har oskyddat sex med en person som har viruset. Därför, som i alla andra fall av könsjukdomar är det väldigt viktigt att man är försiktig med sin partner och använder kondom. Durex, det revolutionerande märket och dominerande på marknaden har ett stort utbud av kondomer för alla typer och storlekar.

Om man har fått viruset finns behandlingar att ta till för att du skall slippa besväret eller föra vidare det till någon annan.