• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Vaginala problem? Du är inte ensam.

Lider du av besvär i underlivet? Få inte panik. Viktigt att veta är att du inte är ensam. Nästan alla kvinnor upplever någon gång något typ av besvär i underlivet. Allt från klåda, flytningar, irritation, sveda eller smärta. Det finns mängder av olika besvär men som tur är finns det även massvis med behandlingar. Läs mer här.

Vanliga orsaker till illaluktande flytningar

Illaluktande flytningar är ett extremt vanligt problem som drabbar tusentals kvinnor i Sverige varje år. När man känner att det luktar illa därnere blir man ofta undrandes om det har med ens hygien att göra, vilket i sin tur gör att det känns ännu jobbigare att söka upp en behandling. Här nedan kommer vi att beskriva de vanligaste orsakerna till problemet och förhoppningsvis hjälpa dig i vad just du kan göra för att bli av med lukten.

Du kanske blir du förvånad, men en av de allra vanligaste orsakerna till illaluktande flytningar är för att många tjejer och kvinnor använder alldeles för tighta underkläder. Anledningen till att detta gör att man luktar illa är för att man svettas väldigt mycket runt vaginan, som i sin tur gör att det bilas bakterier när underlivet inte luftas. Det är bakterierna som gör att det sen börjar lukta illa. Undvik därför allt för åtsittande underkläder, tänk på vilket material dina underkläder är gjorda av. Bomull är tillexempel mycket bättre än spets, och ”vanliga” trosor är bättre än string. Att sova utan trosor är också ett tips, då får underlivet luftas maximalt.

En överdriven rengöring

Det här kanske kommer som en överraskning, men att tvätta sig för ofta där nere kan också leda till dålig lukt. Det här är därför att för mycket rengöring gör att kroppens naturliga PH värde hamnar ur balans. Man brukar kalla ämnena för underlivets naturliga flora, vilket är jätteviktigt att behålla för att underlivet ska må bra. Bäst är att bara tvätta sig med vatten där nere, men vill du gärna tvätta dig med något annat också så ska du använda en intimtvål som inte är parfymerad. Får du problem även med intimtvålen så bör du uppsöka en gynekolog.

”Jäst infektioner”

DDet här är en väldigt vanlig orsak till att flytningarna luktar illa. Jästinfektionen i sig är orsakad av mängder av olika faktorer, tillexempel diabetes eller graviditet. Illaluktande flytningar är inte det enda symptomen till en jästinfektion, men anar du att du har det så kan du använda en behandling för infektionen och den kommer att ta bort alla symptom.

Genom att ha många olika sexpartners

Det här är en mindre vanlig orsak till dålig lukt, men existerar fortfarande. Har man många olika sexpartners så kan man lätt få olika typer av infektioner, då är det infektionerna som luktar illa. Framförallt handlar det om könssjukdomar som genital herpes eller könsvårtor. Att undvika det här är enkelt, se alltid till att skydda dig, använd kondom om du och din partner inte testat er. Slarvar du och blir smittad, uppsök din gynekolog så snart som möjligt.