• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Undvik Könssjukdomar

Det finns ingen som önskar sig könssjukdomar men faktum är att antalet som drabbas har ökat de senaste åren. Det är viktigt att tänka på att skydda sig, speciellt om man inte har en och samma partner.

Undvik könssjukdomar!

Könssjukdomar är ett ämne som vi bara inte kan undvika, speciellt inte under vår och sommar tid. Precis som djuren befruktar sig under vårperioden sätter våra hormoner automatisk igång när solen tittar fram. Vi spenderar mer tid ute, träffar fler människor och är mer sociala.

Klamydia är den vanligaste förekommande sexuellt överförbara sjukdomen, framför allt bland unga mellan 19-25 år. De senaste 10 åren har Klamydia ökat något enormt, det är därför viktigt att man tänker på att vara försiktig och vidta rätt åtgärder när man har sexuellt umgänge.

En stor del av Sveriges kvinnor använder idag någon form av preventivmedel, så som p-piller, p-stav eller p-ring. Det enda problemet är att dessa preventivmedel inte har någon som helst möjlighet att skydda dig från könssjukdomar, endast graviditet.

Eftersom att könssjukdomar generellt och Klamydia framför allt har ökat de senaste åren är orsaker förmodligen baserade på att män och kvinnor är mer slarviga med att skydda sig. Detta kan bero på att de faktiskt inte har vetskap om vad sjukdomarna innebär och att vissa av dem kan ha allvarliga konsekvenser.

Klamydia är en bakterie som överförs vid samlag och främst sätter sig på slemhinnorna i underlivet, urinröret och analen. Klamydia överförs även med hjälp av sperma och slidsekret. Man kan även uppleva klamydia i halsen, detta om du har oralsex. Därför är det viktigt att komma ihåg att använda kondom även då.

Om du drabbas av klamydia får du oftast ingen symptom alls och märker därför inte om du är smittad. Om man får symptom brukar de dyka upp ungefär två veckor efter smittotillfället och brukar då ta form genom sveda vid urinering samt flytningar. För att fastställa att du har smittats av Klamydia bör du ta ett klamydia test som du antingen kan beställa online eller göra hos en doktor.

Om det visar sig att du har Klamydia kommer du att behöva en behandling av antibiotika. Om du är i en relation måste du se till att även din partner testar sig för att försäkra er om att ni båda blir friska. Om du inte har någon fast partner och är en sexuellt aktiv man eller kvinna så kommer du att behöva höra av dig till de personer som du haft sexuellt umgänge med så att de kan testa sig.

Det enda sättet att förebygga könssjukdomar är att använda den gamla hederliga kondomen. Kondom finns idag att köpa på en mängd olika ställen, på nätet så som i butik, utan några komplikationer.