• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Tandblekning med bakpulver

Bakpulver är en produkt som återfinns i de flesta hem. Det vita pulvret kan användas till allt från att ta bort obehagliga lukter till att rengöra mattor. Pulvret återfinns också i många tandkrämer och tandblekande produkter. Men kan man bleka tänderna med bakpulver ? Bakpulver är riktigt bra på att ta bort ytliga fläckar, men var försiktig så att du inte råkar skada emaljen.

Huskurer för tandblekning

bleka tänderna med bakpulver

Hur kan en så enkel blandning som en del vatten, en del bakpulver ge dig vitare tänder? Bakpulver består av en kemisk förening som gör att pulvret fungerar som ett milt slipmedel. Det är denna slipande effekt som så effektivt avlägsnar ytliga fläckar på tänderna och får dem att verka vitare. Men, om målet är att nå djupare, äldre, fläckar så är inte bakpulver särskilt effektivt. I sådana fall behöver du uppsöka tandläkaren eller använda en produkt som är specifikt tillverkad för tandblekning.

Att använda bakpulver som tandblekning på ett säkert sätt

Bakpulver måste användas på rätt sätt för att skydda tändernas emalj från slipskador. Du ska helst inte använda bakpulver allt för ofta eftersom det kan skada emaljen. Bakpulver ska därför bara användas en gång i veckan och under två minuter åt gången.

Bakpulver ska inte heller ersätta tandkräm, eftersom produkten inte innehåller något fluor. Det är fluoret i tandkrämen som motverkar hål i tänderna och som hjälper till att stärka tändernas emalj. Bakpulver ska inte heller gnuggas allt för hårt mot tänderna. Allt för våldsamt borstande skadar tändernas emalj och ditt tandkött. Du bör dessutom alltid kontakta din tandläkare innan du använder bakpulver för att bleka dina tänder, framför allt om du lider av problem med tandköttet eller har känsliga tandhalsar. I dessa fall kan en tandblekning med kokosolja vara bättre. Det är en skonsam variant av tandblekning.

Att ta bort fläckar som inte kan avlägsnas med bakpulver

Bakpulver fungerar inte på alla typer av fläckar. Det kan till exempel inte ta bort djupt sittande fläckar eller grava missfärgningar, och den kan inte heller göra tänderna så vita som vissa personer skulle önska. Den som önskar riktigt vita tänder får istället använda sig av tandblekning, och behöver då använda en blekande produkt. Bakpulver kan inte göra tänderna vitare utan bara avlägsna fläckar.

Det rekommenderas därför att de som vill ha riktigt vita tänder, istället använder en blekande produkt. Du bör samtidigt vara medveten om att det inte är alla fläckar och missfärgningar som går att bleka. Vissa sitter ytligt på tänderna och går lätt att få bort, medan andra är djupt sittande och därför inte kan påverkas. Kontrollera alltid med din tandläkare innan du använder någon typ av blekning så att du är säker på att just dina tänder kan blekas.

Professionell Tandblekning Hemma

tandblekning med bakpulver

De vanligaste metoderna för tandblekning är behandlingar på klinik, eller med professionella kit som används i hemmet, eller med produkter köpta över disk. Den aktiva substansen i dessa tandblekningsprodukter är väteperoxid. Ju mer peroxid som produkten innehåller desto större sannolikhet är det att den kan bleka dina tänder. De blekande produkter som används på kliniker innehåller oftast mer peroxid än de som du kan köpa i en vanlig butik, vilket också gör att de ger en mer effektiv blekning.

Att borsta tänderna med bakpulver kan vara ett billigt sätt att avlägsna fläckar eller använda som tandblekning, men det finns en lång rad av blekande produkter och behandlingar som är betydligt effektivare och du bör överväga att använda även dessa, om du är ute efter att få vitare tänder. Vid en professionell tandblekning kan du oftast förvänta dig bättre resultat än vid huskurer.

Professionella tandbehandlingar utförs både på specialkliniker och hos tandläkare, och tar ungefär en timme att genomföra. De är dock dyrare än andra metoder. De kit som erbjuds av tandkliniker, för behandlingar i hemmet, innehåller en tandskena och en blekande gel.Dessa kit ger ofta ett bättre resultat än att använda sig av en huskur.Produkter som remsor, blekande tandkrämer och tuggummin är billigare än att göra en tandbehandling på klinik eller att köpa professionella kit. Du behöver inte heller boka någon tid hos din tandläkare, och det finns en uppsjö av märken och produkter. Du kommer som regel behöva flera behandlingar eller så kommer du behöva använda produkten under längre tid innan dina tänder är så vita som du vill ha dem. En blekande behandling kan behöva upprepas efter en tid, för att dina tänder ska fortsätta vara vita.