• Diskret tjänst

  100% diskret förpackning och fakturering

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Skillnaden mellan laserbehandling för håravfall och hårborttagning?

Laserbehandling har blivit allt vanligare, både vad det gäller hårborttagning och för att gynnahårväxten. Resultaten talar för att laserstrålarna har en verkande effekt inom båda dessa områden.

Laserbehandling mot håravfall

Laserbehandling som verkar mot håravfall använder fotokemisk stimulering för att balansera de biokemiska processer som vårdar hårsäckarna och stimulerar hårväxt genom att:

 • Öka blodflöde till hårbotten och hårsäckar medhjälp cellulär reparation
 • Stimulera mikrocirkulation för att förbättra cellulär metabolism och proteinsyntes
 • Minska proteinblockerande enzymer för att främjar hår tjocklek och densitet
 • Stimulera cellmetabolism

Tidigare var laserbehandlingar för håravfall i huvudsak belagda på kliniker. Detta innebar upprepade och kostsamma besök för de kunder som sökte hjälp. Idag ser det annorlunda ut, du kan nu enkelt beställa hem kvalitativa produkter och använda dem när helst du vill i ditt eget hem. Detta har gjort att fler har getts möjligheten att rädda sitt hår. En populär produkt som har gjort entré i detta sammanhang är Theradome Laser Helmet. Detta är en produkt av högkvalitet som du bara betalar en engångskostnad för och dessutom kan använda avskilt i hemmet.

Biverkningar

Det finns inga biverkningar med laserterapi mot håravfall, det är fullkomligt säkert, till skillnad från kemikalier. Du kan även kombinera användandet av dem med mediciner mot håravfall.

Laserbehandling mot hårväxt

Kraftig hårväxt klassificeras som antingen hypertrikos eller hirsutism. Hypertrikos är kraftig tillväxt av kroppshår i ett normalt eller onormalt mönster. Det kan vara genetiskt eller på grund av mediciner, hormoner, undernäring, tumörer eller metaboliska problem.

Hirsutism är överdriven hårväxt hos kvinnor, men i ett manligt mönster - såsom skägg, mustasch eller nedre delen av magen och kan bero på hormonella problem, medicinering, tumörer eller ärftlighet.

Många behandlingsalternativ för att hantera oönskat hår har funnits genom åren, såsom rakning och vaxning, men dessa metoder är tillfälliga och erbjuder endast varierande framgång.

Teknik för ljusbaserad hårborttagning

Dermatologer använder laser och ljuskällor för att säkert och effektivt behandla större områden av oönskat hår med minimalt obehag för patienten och färre komplikationer än andra metoder av hårborttagning. De flesta lasrar är utrustade med en kylanordning som reducerar obehag från laserljus och även skyddar det översta lagret av huden från överdriven värme och potentiella förändringar i pigmentering.

Laser och intensivt pulserande ljus (IPL) enheter skickar specifika koncentrerade strålar av ljus genom huden som absorberas av melanin (mörkt) pigment som finns i hårsäckens axlar. Eftersom håret växer i cyklar, är upprepade behandlingar nödvändiga för att bryta ner hårsäckarna helt.

Olika typer av lasrar för hårborttagning

Ruby, Alexandrit och Diod var de första lasrar som godkända av US Food and Drug Administration (FDA) för hårborttagning. Lasrar och ljuskällor fungerar bäst på ljushyade, mörkhåriga individer eftersom ljuset från dessa lasrar inte signifikant absorberas av mörka pigment i den omgivande huden. Enheter med längre våglängder, såsom YAG laser har förmågan att behandla mörkare hudtyper.

Biverkningar

De vanligaste biverkningarna är obehag, svullnad och rodnad som varar en till tre dagar. Andra möjliga biverkningar är blåsor, herpes utbrott, bakteriella infektioner.

Skillnader

Det finns olika typer av lasrar att använda sig av både vad det gäller hårborttagning och behandling av håravfall dock finns det fler typer att välja på när det gäller hårborttagning.

En skillnad är även att laser för hårborttagning är starkare än de som används för håravfall, då dessa avser att bryta ner hårsäcken medan laser mot håravfall avser att stimulera. Detta leder även till att laser för håravfall inte ger några biverkningar, på grund av att den är så mild, medan laser för hårborttagning kan ge obehagliga biverkningar.