måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Naturliga sätt att hålla din hud ung

Med dagens krämer och föroreningar är det svårt att hitta balansen för att hålla huden ung och fräsch. Hitta nya knep här.

Antirynkkrämer i all ära, det finns trots allt andra naturligare vägar att hålla din hud ung och hantera akne. Här har vi ett antal bra alternativ:

Morötter och tomater

Morötter och tomater innehåller betakaroten - som är föregångaren till vitamin A. I vanliga fall smälter kroppen livsmedel som innehåller betakaroten, sedan omvandlar den dem till vitamin A (retinol). Retinol stimulerar celltillväxten och bygger kollagen - ett strukturellt protein närvarande i huden vilket är viktigt för hudens elasticitet. Betakaroten är också en bra anti-aging mat eftersom det blockerar antioxidanter.

Antioxidanter är kroppens försvar mot fria radikaler - mycket reaktiva molekyler som kan leda till för tidigt åldrande och sjukdom. Fria radikaler är en biprodukt av den normala användningen av syre genom kroppen, men de kan också uppstå på grund av föroreningar och solljus.

Citrusfrukter

Citroner och limefrukter är bra källor till vitamin C, vilket fungerar som en antioxidant och hjälper till att skydda huden mot åldrande. Liksom vitamin A är vitamin C nödvändigt för produktion av kollagen i huden.

Citrusfrukter är även rika på bioflavonoider - en biologiskt aktiv förening som finns i skalet på citrusfrukter. Dessa bidrar till att stärka de små blodkapillärerna i huden och förhindra oattraktiva trasiga vener.

Hasselnötter och brazilnuts

Nötter är höga på essentiella fettsyror som hjälper till att fylla på kollagen och återfuktar huden naturligt samt bidrar till att främja hudens fasthet. Nötter innehåller också anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att huden håller sig mjuk och fri från finnar.

Avokado

Avokado är rik på antioxidanten C-vitamin och hjälper dig att skydda huden mot åldrande. Avokado innehåller också essentiella fetter, byggstenar av kollagen, ett strukturellt protein som finns i huden nödvändig för elasticitet.

Sluta röka

Det finns bevis som visar att rökare drabbas av fler linjer och rynkor än icke rökare. Detta beror på att kolmonoxid som finns i cigaretter är känt att skära av perifer cirkulation - de små blod kapillärerna som ger näring till huden. Rökning stoppar även kroppens upptag av vitamin C - en viktig ingrediens för tillväxten av nya kollagen.

Hålla sig borta från solen

Även en sund solbränna indikerar faktiskt en något skadad hud. Kroppen har producerat melanin, hud pigmentering, i ett försök att skydda sig mot ultraviolett ljus. Exponering för ultraviolett ljus bryter ned strukturen av kollagen. Detta accelererar rynkor och åldrande.

Jordgubbar

Dessa sommarfrukter är en rik källa till vitamin C. C-vitamin är viktigt för att bygga upp vävnaden i huden genom att stödja kollagen formation - ställningen som stöder hudceller.

Drick mycket vatten

Eftersom vi omedvetet svettas hela dagen, förlorar kroppen vatten som i sin tur är avgörande för funkion av våra organ. På grund av detta bör en vuxen människa dricka minst två liter vatten per dag. När vi är uttorkad avleder kroppen vatten för att hålla det tillgängligt för väsentliga organ som hjärta och lever. Huden är inte av biologisk betydelse. Om du ökar ditt intag av vatten, som behövs för hudcell bildning, kommer det finnas tillräckligt att avledas till huden med.

Pyratine Kräm mot Akne Rosacea

PyratineXR Kräm innehåller en molekyl som har testats kliniskt och har flera positiva effekter på känslig hud, speciellt för dig som lider av rosacea och akne. Det som gör PyratineXR Kräm så unik jämfört med liknande produkter är att den innehåller cytokinen, ett naturligt växtextrakt. Detta extrakt har även bevisats sakta ner din huds åldrandeprocess. Detta innebär att den kan bota symptom på rosacea naturligt samtidigt som den verkar för att bromsa din huds åldrande.

Olivolja

Extra jungfruolja innehåller starka antioxidanter som skyddar huden från föroreningar. Den bekämpar även oxiderande effekterna av solen på vår hud. Att tillämpa extra jungfruolja på huden efter solexponering kan hjälpa till att skydda huden mot skador.

Motion

Motion hjälper din hudförnyelse eftersom det främjar blodflödet och näringsämnen till hudens yta. Tack vare blod som pumpas runt i kroppen, har levande hudceller som legat djupt nere i huden drivit upp till ytan. Detta bidrar till att skapa ett fräschare, yngre utseende, eftersom de sitter högre upp på hudens yta.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden