måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Så vet du att du har dålig andedräkt

Om människor brukar gnida sina näsor eller ta ett steg tillbaka när du börjar prata, och om allt verkar gå bra med din date när hen plötsligt drar sig undan när du är beredd på en kyss – då kan dålig andedräkt vara problemet.

Det finns flera andra sätt att ta reda på om du har problem med dålig andedräkt:

 • Det första sättet är det enklaste, men också det som kräver mest psykisk styrka. Om du ser att människor tenderar att röra sig bort från dig när du talar, eller har upplevt andra liknande scenarion, fråga någon om du har dålig andedräkt. De kanske har märkt det, men undvikt att berätta eftersom de inte ville genera dig.
 • Vissa människor försöker att få en doft av sin andedräkt genom att andas ut mot en kupad hand och sedan lukta. Detta ger dig bara doften av din hand. Den mänskliga kroppen tenderar att anta så att du kan lukta andra varelser och saker bortsett från dig själv så att du inte kan en doft bara genom att andas in din hand.
 • Använd ett hemmatest-kit för att testa din andedräkt. Dessa finns ofta att köpa i välsorterade apotek. Läs instruktionerna noga och ta sedan enkelt reda på hur det ligger till med din andedräkt i lugn och ro.
 • Du kan även ta reda på om din andedräkt är dålig genom att slicka insidan av handleden, låta detta torka i en minut och sedan lukta. Du kan också göra detta på baksidan av din hand. Det brukar vara ett säkert kort eftersom om du har dålig andedräkt, kommer svavel att överföras från tungan till din hud.
 • Ett annat tecken på att du kan ha dålig andedräkt är en dålig smak i munnen. Denna lite märkliga smak kan ofta uppstå plötsligt, till exempel efter en kraftigt kryddad måltid eller efter att du har druckit en alkoholhaltig eller söt dryck.
 • Det bästa sättet att testa din andedräkt är att kontrollera det hos en tandläkare, där det kan testas med en Halimeter. En Halimeter är ett instrument som noggrant mäter koncentrationen av sulfid-molekyler i andning och saliv. Det finns en stor skillnad i sulfidkoncentrationen mellan andetag som är friska och andetag som är av sämre kvalitet och detta är grunden för testet.
 • Ett annat sätt att testa din andedräkt är genom att använda en bomullspinne. Dra toppen på den längs baksidan av tungan och lukta sedan på den. Om det luktar mycket illa, då gör förmodligen din andedräkt det med.
 • Du kan ta reda på om din andedräkt är fräsch med hjälp av tandtråd. Använd tandtråden mellan några tänder där matrester mest sannolikt att fastna, lukta sedan på tandtråden och du kommer att få en uppfattning om lukten andra känner när du talar med dem.
 • Här är en annan metod: stick ut tungan. Gör detta framför en spegel, se till att föra ut den så långt som möjligt. Om det finns ett vit färgat lager på tungan, kan du ha dålig andedräkt på grund av de bakterier som dröjer sig kvar på detta skikt.
 • Du kan också använda en sked för att ta reda på hur det ligger till med din andedräkt. Vänd en tesked och använda den för att skrapa på tungan. Gör det försiktigt så att du inte får ont. Om det finns en vitaktig beläggning på skeden, lukta den. Det kommer troligen luktar illa om det finns en beläggning.

Hjälp finns!

Det första steget för att lösa ett problem är att vara medveten om det. Ta ett första steg med någon av dessa testmetoder. Är fallet så att du lider av dålig andedräkt, deppa inte ihop, det finns många metoder och lösning som kan hjälpa dig att förbättra din dåliga andedräkt .

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden