måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Så stoppar du finnar från att förstöra din dag

Röda blemmor och akne kan förstöra en annars så bra dag. Läs här hur du gör för att slippa oroa dig för finnar, så du kan njuta av dagarna i lugn och ro istället.

Det finns många olika metoder att använda sig av när man vill förebygga akne och finnar. Här kommer några tips på naturliga och enkla knep.

Citronsaft

Citronsaft har länge fungerat utmärkt för att göra huden ljusare, och även som botemedel för att minska mörka fläckar och hyperpigmentering. Det höga innehållet av citronsyra exfolierar huden och tar bort överflödig olja och dödar akne bakterier. Det minimerar också uppkomsten av stora porer och jämnar ut huden.

Såhär gör du när du använder dig av citronsaft mot akne:

Tillämpa färsk citronsaft på huden och lämna den på i 15 till 20 minuter innan du sköljer bort det. Gör detta dagligen under en månad.

Alternativt, kombinera en fjärdedel tesked citronsaft och en lika stor mängd ekologisk honung. Gnid detta på din hud och tvätta bort det efter 15 till 20 minuter. Upprepa ett par gånger i veckan under en månad eller tills du ser förbättringar.

Du kan också blanda lika delar citronsaft och tomatjuice. För extra peeling, tillsätt en matsked havremjöl. Applicera blandningen på det drabbade området. Lämna det på i ca 15 minuter, och skölja bort det. Gör detta dagligen, eller tre eller fyra gånger i veckan i ungefär en månad eller tills du ser positiva resultat.

Tomatjuice

Tomatjuice är rik på C-vitamin och antioxidanter, vilket gör den utmärkt att använda när du vill ha fläckfri hud. Dessutom hjälper den dig att krympa stora porer och bota akne på grund av dess sammandragande egenskaper. Tomater är också bra för att minska solbränna, det vill säga när du har bränt dig, på grund av deras höga lykopenhalt. Inkludera därför färska tomater i din dagliga kost, så kan du njuta av frisk och fräsch hud.

Såhär gör du:

Massera in din hud med krossad tomatmassa. Lämna det på i 10 till 15 minuter, och skölj sedan bort det med kallt vatten. Följ denna enkla rutin dagligen under flera veckor eller tills du får önskat resultat.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är rik på alfa-hydroxy syror och kan därmed ljusa upp mörka fläckar och blemmor. Dessutom hjälper det att balansera hudens pH-nivåer, minskar överflödigt fett och öppnar tilltäppta porer. På grund av dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper bekämpar äppelcidervinäger kämpar också akne.

Så gör du:

Blanda 1/3 äppelcidervinäger och 2/3 vatten. Om det verkar för stark, kan du öka mängden vatten. Doppa en bomullstuss i denna lösning och badda den på det drabbade området. Lämna det på i 10 till 15 minuter, och tvätta bort det. Använd två eller tre gånger om dagen tills aknen försvinner.

Potatis

Potatisjuice innehåller stärkelse som bidrar till att minska pigmentering. Det minskar också mörka ringar under ögonen och akne.

Gör såhär:

Skala och riv en liten potatis. Utvinn saften med hjälp av en fin sil. Blöt en bomullstuss i saften och tillämpa den på din hud. Lämna det på i 15 till 20 minuter innan du sköljer bort det. Gör detta dagligen under en månad eller tills du är nöjd med resultatet.

Skin Doctors Zit Zapper

Skin Doctors Zit Zapper djuprengör och öppnar upp dina porer på mindre än 8 timmar. Detta beprövade och 100% naturliga medel mot finnar torkar ut och rengör inflammationsområderna för att ge dig en frisk och slät hy.

Jordgubbar

Jordgubbar är laddade med näringsämnen och antioxidanter som hjälper till att upprätthålla ren och klar hud. Denna frukt är även rik på C-vitamin, alfahydroxisyror salicylsyra och ellagsyra vilket gör att den kan exfolierar död hud, bekämpa acne och blekna ärr.

Så gör du:

 • Mossa två eller tre jordgubbar med en gaffel.
 • Blanda dem med två teskedar vardera av vanlig yoghurt och ekologisk honung.
 • Gnugga försiktigt in det på ansiktet och halsen och lämna den på i 10 till 15 minuter.
 • Torka sedan bort det med en varm tvättlapp. Detta kommer att öppna tilltäppta porer.
 • Gör detta minst två gånger i veckan under 3 månader.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden