måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Guiden till den perfekta hyn

Akne drabbar både män och kvinnor i alla åldrar och kan vara jobbigt att lida av. Även om det är ofarligt, kan det vara tufft för självförtroende då det påverkar ditt utseende. För att övervinna akne så snabbt som möjligt är det viktigt att bekämpa problemet så fort det uppstår. Vi har nedan samlat lite tips.

Akne är ett vanligt problem som drabbar ungefär 80 % av alla människor i åldrarna 11-30 år. Akne gör sig synligt genom många och svåra finnar och blemmor som ofta uppkommer i ansiktet, på bröstet och på ryggen. Symptomen kan variera mycket. Det kan både vara fysiskt smärtsamt och psykiskt jobbigt att lida av akne.

Den optimala guiden till bra hudvård

Akne är ett vanligt problem som drabbar cirka 80 % av alla människor i åldrarna 11-30 år men kan även uppstå senare i livet. Akne gör sig synligt genom tätt sittande finnar och blemmor som främst uppkommer i ansiktet, på bröstet eller på ryggen. Symptomen kan variera mycket från person till person och en del får tidvis akne under exempelvis menstruation eller stress medan andra har det mer kroniskt och permanent i långa perioder. Det kan vara både fysiskt smärtsamt och vara psykiskt jobbigt att lida av akne.

Huruvida man utvecklar blemmor och finnar är ofta genetiskt betingat men det kan även uppkomma och förvärras av yttre faktorer såsom av smuts och makeup. Här har vi samlat lite råd och tips om hur du på bästa sätt kan motverka akne och finnar.

Tvätta din hud grundligt

Det bästa och enklaste sättet att förebygga akne och finnar är att grundligt dagligen rengöra din hy med rätt produkter för din hudtyp. Det är viktigt att du väljer rätt produkter som varken torkar ut eller orsakar fet hud utan skapar balans. Genom att två gånger om dagen morgon och kväll rengöra din hud så motverkar du att bakterier och smuts täpper till porerna så att inflammationer i talgkörtlarna uppstår. Det är viktigt med en balans, och en rutin där du tvättar huden på samma sätt med samma produkter varje dag. Använd en mild produkt som är framtagen för just din hudtyp, är du osäker kan du antingen fråga din doktor eller höra med de som jobbar på ditt apotek. Var noga med att tvätta huden efter träning eller om du har svettats mycket under dagen då svett tränger in i porerna och täpper till, vilket senare leder till dålig hud och finnar.

Tänk igenom din kost

Akne och finnar uppstår ofta på grund av osund kost så innan vi börjar prata om vilken mat som är den bästa för huden så ska vi ta en titt på vad du istället bör undvika. Halvfabrikat och för mycket mjölkprodukter, exempelvis glass, ost och mjölk bör undvikas, men också mat som innehåller mycket olja, fett och socker. Och med fett menas mättade fetter som finns i exempelvis köpta kakor, smör och i godis och inte naturligt fett som finns i bland annat avokado och nötter.

Så vad kan man göra? Det är enkelt, byt ut dåliga onaturliga fetter mot bättre naturliga, exempelvis vegetabilisk olja, nötter och oliver. Strunta i skräpmat och halvfabrikat och köp mer magert kött, färska grönsaker och frukt. Det är inte bara huden som kommer tacka dig för att du struntar i cheeseburgare och chips utan hela din kropp kommer att stråla med energi och må bättre.

Så vad kan man göra? Det är enkelt, byt ut de dåliga fetterna mot de bättre, tillexempel vegetabilisk olja. Strunta i skräpmaten och köp mer magert kött, färska grönsaker och frukt. Det är inte bara huden som kommer tacka dig för att du struntar i cheeseburgaren och chipsen utan hela din kropp kommer att stråla med energi.

Alkohol är som redan känt för att vara dåligt för din kropp både på insidan och utsidan och inte minst för din hud. Försök dra ner på alkoholen och håll dig till en kväll i veckan och öka istället intaget av vatten. Experter rekommenderar att man dricker minst två liter vatten om dagen. Alla de här rekommendationerna är såklart svåra att anpassa sig till, speciellt för de som har ett stressigt jobb. Men att bara byta ut läsken till lunchen mot ett glas vatten kan i alla fall vara en början.

Som man säger skönhet kommer från insidan och det stämmer ofta vad det gäller just huden så förebygg uppkomst av akne och finnar genom en god balanserad kost.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden