• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Använd kondom: Fakta om Kondomer

Kondomer är som vi säkert alla vet ett sätt att njuta säkert av sex. De flesta vet nog hur viktigt det är att använda kondom för att undvika att drabbas av könssjukdomar eller oönskade graviditeter. Tyvärr finns det många osanningar och myter om kondomer som kan vara vilseledande och ibland nästan skadliga. Här slår vi hål på myter och ger dig korrekt fakta om kondomer så att du kan vara säker på att du är säker. Det kan även vara svårt att hitta kondomen som passar båda era önskemål, tur då att vi har listat några av de mest spännande modellerna av kondomer här!

Använd rätt kondom för er båda.

Många människor har en favorittyp av kondom. Somliga gillar extra tjocka kondomer för den extra känslan av säkerhet. För andra gäller föredrar de en tunn kondom för att kunna känna närhet och intimitet, medan andra är mer förtjusta i räfflad eller prickad kondomer, för att uppnå ett än mer intensivt klimax. Vi må alla ha våra favoriter, men det är också roligt att pröva på något nytt och samtidigt dra nytta av fördelarna med kondom, tryggheten i att ha ett skydd från att bli gravid och att slippa få sexuellt överförbara sjukdomar.

Att använda sig av en kondom kan helt förändra ditt sexliv: det kan hjälpa dig att ha mer intensivt sex och öka känslan av intimitet. Många par och sexuella partners upplever att säkerheten med kondom kan göra det lättare att slappna av och ge er friheten att skaffa er nya erfarenheter som kan föra er närmare som ett par. Oavsett vad ni vill uppnå sexuellt kan rätt kondom hjälpa dig på vägen!

Kom ihåg, att du kanske föredrar en typ av kondom medan din partner gillar en annan modell, som med allt i en relation gäller det att prata om sex och preventivmedel. Kondomer kommer alla i olika former, tjocklekar, bredder, material, texturer och med olika typer av glidmedel. Här nedan får du information om 6 olika kondomer så att du kan hitta den som passar dig bäst.

Intimt

För en känsla av djup samhörighet och en verklig stark närhet, en tunnare kondom kan göra stor skillnad. Det finns en mängd kondomer som är extra tunna och kommer med mer glidmedel. Detta hjälper till att föra över kroppsvärmen mellan er och även skapa en hissnande känsla av välbefinnande i varje rörelse.

Stimulerande

Räfflade kondomer kan tillföra intensitet för båda parter eftersom räfflorna och prickarna stimulerar områden på ett nytt spännande sätt. Texturen i dessa kondomer kan öka spänningen och känns igen från sexleksaker som oftast är både räfflade och prickade för maximal njutning. Stimulerande kondomer kan ha olika mönster; Somliga är enbart räfflade, EXS – Knottrig och Räfflad är en typ av kondom som kombinerar det räfflade och knottriga elementet för dubbel njutning.

Experimentellt

Alla kondomer kommer med glidmedel det är absolut nödvändigt för att förhindra revor och sprickor i kondomen. Glidmedlet minskar den osköna friktionen och ökar den sköna friktionen samtidigt som den hjälper er att nå klimax tillsammans. Andra sätt att se till att tajma orgasm under hetero-sex kan vara att mannen prövar någon typ av kondom med fördröjningsmedel eller fördröjningsspray eller kräm. Dessa innehåller en extremt liten dos bedövningsmedel som gör att det tar mannen lite längre tid att komma. En mycket populär fördröjningsspray är till exempel Viaman Delayspray. En fördröjningsspray kan kombineras med kondom och appliceras då innan man tar på kondomen.

Energiskt

Huruvida ni känner för att ha en helkväll eller en kortare period av intensivt sex så kanske ni vill ha ett extra skydd. Durex Extra Säker är något tjockare än standard kondomen (men fortfarande bara en tiondels millimeter tjock) för att hjälpa till att ge ett extra skydd.

Fakta om kondomer

Det finns många myter om kondomer, så se till att du har koll på korrekt fakta om kondomer innan du har sex. Här listar vi några av de vanligaste myterna och reder ut den sanningen.

Myt 1: Kondomer går enkelt sönder.

Nej, det gör de inte. För att undvika att en kondom går sönder behöver du trä på den försiktigt och kontrollera att det inte har bildats en luftbubbla längst fram. Var försiktig med naglar, smycken och tänder. Om kondomen inte rullar ner är den åt fel håll. Kasta då kondomen och använd en ny, eftersom det kan finnas sperma på den första kondomen.

Om kondomen går sönder och du inte använder något annat preventivmedel – gå till en ungdomsmottagning, apotek eller doktor så fort som möjligt och be om ett akut preventivmedel som t.ex. dagen-efter-piller. Du kan även behöva testas för könssjukdomar.

Myt 2: Du behöver något extra att smörja med.

Nej, det behöver du oftast inte. Lite glidmedel är bra, men du ska inte använda något som innehåller oljor, som till exempel babyolja, vaselin eller handkräm, eftersom det kan förstöra kondomen. Använd ett vattenbaserat glidmedel som t.ex. KY jelly eller Durex Play från apoteket eller mataffären.

Myt 3: Det är inte lika skönt med kondom.

Sanningen är att använda kondom kommer inte att förstöra er stund tillsammans. Kondom kan få män att fortsätta längre, vilket båda parter vinner på. Det finns massor av olika modeller, storlekar, former, strukturer och färger på kondomer, så det finns alltid någon för alla.

Myt 4: Kondomer förstör cirkulationen.

Nej, det stämmer inte. En kondom kan stretchas ut till 45 cm i omkrets. Det finns många olika storlekar du kan testa.

Myt 5: Min partner äter p-piller så vi behöver inte använda kondom.

Du bör alltid använda kondom i ett nytt förhållande tills att ni båda har testat er för könssjukdomar. Det är också en risk att din sexpartner t.ex. har glömt att ta sitt p-piller, har kräkts eller äter antibiotika, vilket försämrar pillrets effekt.

Myt 6: Min partner kommer tycka det är konstigt om jag vill använda kondom.

Att visa att du vill använda kondom kommer endast tyda på att du är självsäker, tar hand om dig själv och att du vet vad du vill, vilket många tänder på.

Myt 7: Du behöver inte kondom när du har oralsex.

Jo, det måste du. Gonorré, klamydia och herpes kan smittas genom oralsex.

Myt 8: Du måste vara minst 18 år för att köpa kondomer.

Nej, kondomer kan köpas av vem som helst. På ungdomsmottagningar kan du även få kondomer gratis.

Myt 9: Jag behöver ingen kondom – jag ligger bara med "bra" personer.

Sanningen är att könssjukdomar vet inte om du är en bra person eller inte. Att någon ser frisk och fräsch ut betyder inte att personen inte har en könssjukdom. Vissa könssjukdomar ger inga symtom alls vilket gör att vissa kan ha det utan att veta om det.

Myt 10: Det är alltid säkert med kondom.

Även om kondomer är en av de säkraste skydden, så är det inte alltid säkert. Välj alltid kondomer som har en CE- eller BSI-markering och glöm inte kontrollera utgångsdatumet på kondomen.

Vi hoppas att du har lärt dig mer genom denna genomgång av fakta om kondomer och känner dig inspirerad att sätta på en nästa gång det går hett till. På ShytoBuy.se har vi ett stort sortiment med olika kondomer typer av kondomer, allt från räfflade till supertunna så vi är säkra på att du ska hitta den som är rätt för dig och din partner.