• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Bli av med mörka ringar under ögonen med vitaminer

Är det möjligt att bli av med mörka ringar under ögonen genom en balanserad kost? Javisst, ser du till att få i dig de rätta vitaminerna kan de hjälpa dig att motverka både rynkor och mörka ringar under ögonen. Läs mer om vilka vitaminer som är viktiga här.

Mörka ringar under ögonen är ett vanligt hudproblem som kan få dig att se både trött och gammal ut. Något du bör tänka på är att vitaminer är viktiga för din hud, ett ökat intag av vissa vitaminer kan hjälpa din hud tillbaka till sin naturliga lyster. Sedan finns det de faktorer som istället påverkar hudens tillstånd negativt, såsom solexponering och rökning. Även din genetik och naturligt åldrande har sin inverkan på din hy, därför bör se till att inkludera vitaminer i din kost – det kan vara den mirakelkur som du behöver!

Bekämpa mörka ringar under ögonen

Niacin, eller vitamin B-3, tillhör en grupp av åtta B-vitaminer som hjälper till att hålla dig frisk. Se till att få i dig niacin genom din kost, då detta kan bidra till att motverka mörka ringar. Genom att öka cirkulationen i huden under ögonen och bekämpa inflammation arbetar dessa vitaminer effektivt för att du ska bli av med mörka ringar under ögonen . Naturläkemedel läkaren Alan Logan bekräftar i sin bok "The Clear Skin Diet"att niacin hjälper dig att förbättra cirkulationen och kan minska inflammation. Tänk dock på att kliniska studier som visar att B-3 tar bort mörka ringar saknas.

Förebygger rynkor

Oavsett om det är kråksparkar eller skrattrynkor så fruktar de flesta män och kvinnor uppkomsten av rynkor. Att öka ditt intag av förebyggande vitaminer kan hjälpa dig att förebygga uppkomsten av rynkor. Vitamin E och C har anti-rynk fördelar, enligt Logan. I en studie blandades vitaminerna E och C med olja, vilket ökade produktion av kollagen. Detta verkar i sin tur effektivt mot att förhindra rynkor från att bildas, speciellt efter solexponering. Studien publicerades i oktober 2007 i ett nummer av tidskriften "Photodermatology, Photoimmunology."

Hudens hälsa

Vitamin A är kanske den vitamin som är mest känd för att ge fördelar till din hy. Cellerna i huden är mycket känsliga för vitamin A nivåer, och vitamin A spelar en viktig roll när det kommer till att hålla huden frisk. Vitamin A skyddar huden från solskador och hjälper till att reparera huden i händelse av solskador, enligt Oregon State University. Den spelar också en avgörande roll i att hålla kollagen i huden balanserad. Kollagen är den huvudsakliga strukturella protein som håller upp din bindväv. Vitamin A kan också bidra till att förbättra akne, enligt OSU.

Så får du i dig vitaminerna

Det bästa stället att få i dig vitaminer är genom din kost. Lyckligtvis är vitamin A, C och E lätta att få i sig eftersom de finns i en mängd olika livsmedel. De rikaste källorna till vitamin C är citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt, samt, mango, papaya och ananas. De mest koncentrerade källor till vitamin A är sötpotatis, pumpa, morötter, squash och gröna bladgrönsaker. Det rekommenderade dagliga intaget är 700 till 900 mikrogram av vitamin A, 75 till 90 mikrogram av vitamin C och 15 milligram av vitamin E.