• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Olika metoder för förbättrad prostatahälsa

Prostatan är en liten körtel hos män som många kan uppleva besvär med och när du blir äldre är det viktigt att hålla koll på prostatan och vara uppmärksam på tecken på prostatacancer.

Hur man kan förbättra prostatahälsan?

Det finns många livsstilsförändringar som kan göras för att skydda dig från problem med din prostata. Se till att du vet om någon i släkten har haft prostatacancer eller prostataproblem tidigare. Förbättra prostatahälsan genom att äta hälsosam mat, hålla din vikt i schack och besöka din läkare regelbundet.

1. Ät bra

Se till att din kost innehåller en mängd olika frukter, grönsaker, magert protein och fullkornsprodukter. Få i dig livsmedel med mycket lykopen, såsom paprika och tomater. Lykopen är det som gör frukt och grönsaker röda, och har visat sig vara en cancer-bekämpande ingrediens.

Ät fisk med höga halter av omega-3 fettsyror, bland annat lax och tonfisk. Dessa livsmedel kommer att hjälpa din prostata samt ditt hjärta och immunsystemet. Öka ditt intag av soja. Egenskaperna hos soja, som återfinns i många vegetariska rätter, bekämpar cancer. Att byta ut komjölk mot sojamjölk är ett sätt att få mer soja i din kost.

2. Gå ner i vikt

Om du är överviktig, lägg upp en lämplig diet och motionsplan som kan få dig att hålla en sund livsstil. Att upprätthålla en hälsosam vikt kan komma att hålla din prostata friskare.

3. Träffa din läkare regelbundet

Få din prostata undersökt varje år. Tala med din läkare om eventuella problem i din familjehistoria eftersom detta kan vara viktig information. Diskutera eventuella symtom som du har upplevt, inklusive inkontinens, impotens eller om du har märkt en förstorad prostata.

4. Ta zinktillskott

De flesta män får inte tillräckligt med zink i sin kost, och brister på zink kan leda till förstorad prostata. Därför kan kosttillskott med zink hjälpa till att hålla din prostata frisk. Ta 50 till 100 milligram zink per dag för att minska riskerna för en förstorad prostata. Var noga med att diskutera eventuella tillägg du tar eller funderar på att ta med din läkare.

5. Prostata massage

Prostata massage kan öka blodcirkulationen till prostatan och genetalierna. Genom att massera prostatan regelbundet kan körtelns hälsa och tillstånd förbättras. Produkten Nexus Vibro™ G-punktsstav är speciellt effektiv för detta och har tidigare gett män goda resultat.

6. Utför Kegel-övningarna

Spänn musklerna runt din pung och ditt anus under några sekunder, slappna sedan av. Upprepa denna övning i 5 till 10 gånger om dagen för att förbättra din prostatas hälsa.

7. Prova att ta sågpalmetto bär

Detta tillägg har fått blandade recensioner från användare och det medicinska området, så tala med din läkare innan du provar detta. Vissa tror dock att det minskar inflammation och prostataförstoring.

8. Undvik kaffe

Begränsa mängden koffein du förbrukar. Försök att ta endast en kopp kaffe per dag.