• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Så får du med ljus hy en perfekt solbränna

Ständigt blek eller möjligtvis lite rödflammig? Bränner du dig på fem minuter? Har du känslig hud och suktar efter en gyllenbrun färg till sommaren bör du läsa vidare!

Det kan vara svårt att få till den perfekta solbrännan, särskilt när du är ljushyad. Du blir antingen röd och bränd, eller så förblir du blek. Inte någon bronsfärgad hy i sikte… För dig som känner igen dig i detta kommer här lite tips på hur du kan fixa till en bättre bränna!

Solskydd

Använd ett bra solskydd. Var noga med att applicera igen med jämna mellanrum. Utan solskydd ökar du risken för brännskador eller hudcancer.

Vissa solskyddsmedel innehåller olja för att bättra på och optimera din bränna, men i vissa fall blir detta för mycket och du bränner dig kraftigt istället. Du med känslig och ljus hy bör därför undvika denna typ av solskyddsmedel.

Duscha inte precis innan du lägger dig för att sola, kroppens naturliga oljor hjälper till och skyddar så det är bäst att inte skölja bort dem.

Tid

Det kan även finnas risk för att bränna sig under den tidpunkt då solen står som högst, vilket i vanligtvis är mellan klockan 11 till klockan 16.

Tänk även på hur lång tid du ligger i solen. Se till att du bara solar cirka 15 minuter på varje sida av kroppen (fram- och baksida). Att ligga länge i solen är kontinuerligt mycket dålig. Därför är det lämpligt att du rör på dig och byter sida just var 15:e minut. Tänk också på att dricka mycket vatten! Hydratiserade hud blir faktiskt solbränd snabbare.

Om huden känns varm och kliande, eller om du börjar känna stickningar, gå in inomhus och ta en paus. Vänta minst 10 minuter, ta på mer solkräm innan du går tillbaka till solningen.

Kom också ihåg att solbränna är något som byggs upp under en längre tid, speciellt för dig med känslig hud. Du kan behöva upprepa processen ett par par dagar/veckor/månader, beroende på vilken hudtyp du har. Så småningom kommer din solbränna att sätta sig ordentligt och ge dig en snygg bronstoning.

Klädsel

Täck inte upp de delar av kroppen som du vill få en bränna på. Om du vill ha en solbränna, bär inte långbyxor eller tröja dagtid. Det bästa är att ha en bikini som exponerar rätt delar.

Om du vistas ute när UVn är hög, tänk då på att bära en hatt i stället för solglasögon för att förhindra en bränna som är formad efter solglasögonen.

Hjälpmedel

Om du vill ha en snygg bränna finns det även andra alternativ än solning . Idag finns ett stort utbud av bra Brun utan sol - produkter, till exempel kapslar, krämer och sprayer. Dessa kan hjälp din bränna på traven eller boosta en redan existerande solbränna så den inte försvinner så snabbt. Få fler tips på hur du fixar en snygg fuskbränna.

Övriga tips

 • Fixa solbrännan från den naturliga solen och inte solarier, det är ofta ett bättre underlag för dig med känslig hud.
 • Använd inte olja med solskyddsfaktor i armhålorna och bikinilinjen, detta kan lämna mörka fläckar.
 • Försök att inte titta direkt in i solen, vilket kan vara skadligt för ögonen.
 • Använd läppbalsam. Även läpparna kan annars ta skada av en stark sol.
 • Se till att du sola varje sida lika länge, annars riskerar solbrännan att bli ojämn.