måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Lider du av tidig utlösning?

Orsakerna till tidig utlösning varierar från person till person, men en sak som är säker är att du inte är ensam. Nästan alla män upplever någon gång under sin livstid att de kommer för fort, få vet dock varför – vi vet.
Är du en av de som har problem med tidig utlösning? Du är inte ensam, faktum är att tidig utlösning är något som majoriteten av alla män drabbas av någon gång i livet. Vissa lider av detta problem mer reguljärt medans andra endast upplever problemen då och då. Tidig utlösning kan också gå under benämningen prematur ejakulation, tidig sädesuttömning eller att komma för tidigt.

Innebörden av tidig utlösning

I medicinska termer kallas tidig utlösning för prematur ejaktulation. Vad som sedan betraktas som en tidig utlösning är väldigt individuellt. Det finns inga speciella riktlinjer för hur långt ett samlag skall pågå, därför kan det ibland vara svårt att definera exakt vad som anses vara en tidig utlösning. Som regel brukar man bekännan tidig utlösning om mannen eller kvinnan upplever att det uppstår problem i sexlivet, oftast på grund av att mannen inte kan kontrollera sin sädesavgång.

Orsaken

Orsakerna till tidig utlösning brukar varierar från person till person, det kan vara både psykiskt och fysiskt. När man är yngre, till exempel i puberteten kan tidig utlösning uppstå ganska ofta, då man inte är helt utvecklad. I dessa fall brukar problemen oftast försvinna med åldern. Ett känsligt ollon tillsammans med en hög, sexuell upphetsning kan också vara en orsak till tidig sädesuttömning. Generell nervositet eller prestationsångest kan också vara en framkallande orsak, lika väl som stress, medicinering eller erektionsproblem. Levnadsvanor kan också spela en stor roll, så det kan hända att mannen måste se över sina vardagsrutiner och kanske lägga om dem aningen.

Statistik

Tillståndet tidig utlösning är ett ganska tabulagt ämne som många män inte vill diskutera, snarare ignorera. Enligt vårat samhälles ideal skall mannen leva upp till bildenav en uthållig älskare som konstant kan tillfredsställa sin partner, dock visar statistiken på något helt annat. En svensk studie visade att 7% av de män som deltog hade stora problem med för tidig utlösning. I en brittisk undersökning uppgav 37% av deltagarna att de någon gång under sin livstid upplevt problem med för tidig utlösning.

Det finns hjälp

Idag finns det en rad hjälpmedel att ta till. Allt ifrån mediciner, tabeletter, krämer, sprayer, maskiner – det finns något för alla. Bland topsäljare på marknaden finns bland annat Viaman Delay Vipes, en fördröjningsservetter som gett goda resultat hos män världen över. Viaman Delay Vipes är en lätt bedövande spray som reducerar känsligheten utan att ta bort njutningen. Den verkar snabbt och effektivt för att kunna ge båda parter största möjliga njutning.

Så ignorera inte detta faktum, du är inte ensam och hjälpen finns. Förbättra ditt sexliv och förläng din uthållighet på ett skonsamt sätt.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden