måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Bästa maten för att moverka håravfall

Vitaminer och livsmedel kan ha en positiv inverkan på din hårväxt. Genom att balansera din kost med en blandning av de dessa viktiga ingredienser kan du göra ditt hår starkare och friskare.

Biotin - Det mest effektiva vitamin

En av de mest studerade vitaminer då det kommer till att motverka håravfall är biotin. Biotin är även placerat i schampo för hår-tillväxt. Det är dock en vitamin som kan vara ofullständig om du samtidigt intar råa ägg, till exempel i dina smoothies varje dag, eftersom det finns ämnen i råa ägg som ”dödar” biotin, dessa ämnen inaktiveras genom kokning av äggen.

Många som tar medicin mot epilepsi kan behöva hjälp med hårväxten. Intressant är att det vid en undersökning på ett universitet i Spanien visade att barn som hade tagit läkemedel som förknippas med epilepsi hade normala nivåer av zink, biotin och biotinidase men vissa av dem hade håravfall. Biotinidase är det enzym som avgör hur bra biotin fungerar i kroppen. Även barnens nivåer av ämnet inte visade att de hade brist på biotin, började håret växa ut igen efter att de hade börjat ta ett tillskott av 10 mg biotin. Denna dos av biotin var tillräckligt för att få igång hårväxten och stoppa håravfallet.

Det är något annat som du även bör veta om detta vitamin för hårväxt. De flesta B-vitaminer och multivitaminer är slarviga med biotin, så om tabletter eller vätska från någon av dessa säger sig förse dig biotin innebär det att de i självaverket ger dig mindre än 10 % av 300 mg behov.

Det finns en god chans att ditt hår utvecklar och får problem till följd av låg biotin. För optimal hårväxt, kan du be din läkare att utföra ett biotintest på dig och ta ett kosttillskott.

På ShytoBuy.se har vi produkten TRX2 för håravfall som innehåller just Biotin. Detta är en effektiv förespråkare för stimulerande hårväxt. Detta supplement intas oralt, bara 2 till 3 gånger per dag. Du kan förvänta dig att se synliga resultat efter 12 veckors intag. Vi rekommenderar dock att du tar tillägget i minst 9-12 månader.

Folsyra

Folsyra är en av de fyra bästa vitaminer för hårväxt. Det kan vara en bra idé att lägga till folsyra i kosten för dem som vill ha en starkare hårväxt. Folsyra är viktigt för cellreaktionen för både de röda blodkropparna såväl som andra proteiner i kroppen. Brist på denna vitamin har en inverkan på hur snabbt håret växer och hur starkt det växer sig.

Om du har varit på en viktminskningsdiet, eller om du inte äter lever eller lummiga, mörkgröna grönsaker som spenat, etc., är det lätt att det till slut uppstår en brist och därmed ett hårproblem. Fågel, fläskkött och korn innehåller också en del folsyra. När människor tar folsyra tillskott för hårväxt, kan de ta upp till 10 mg per dag. Vitaminet är vattenlösligt, så eventuella överskottsämnen spolas ut ur kroppen.

B-vitaminer för att balansera hårväxt Vitaminer

När du tar stora mängder av någon av de B-vitaminer som hjälper hårväxt, måste du se till att resten av B-vitaminerna är i balans. Annars kan du skapa en annan B-vitaminbrist. Det bästa du kan göra är att be din läkare eller dietist att utvärdera alla dina B-vitaminnivåer för se vad du kan fylla på med och komplettera, för en starkare hårväxt.

Vitamin D

Under de senaste fem åren har det skett en explosion av forskningsstudier om D-vitamin. Denna tidigare försummade vitamin är ansluten till nästan alla sjukdomar och aktiverar generna för dessa cirka 1000 olika sjukdomar, varav vissa rör håravfall. Även om D-vitaminbrist inte är ett kännetecken för håravfall, styr vitaminen mineralbalansen i kroppen genom vitamin D-receptorer. Zink är en av de mineraler som är under kontroll av vitamin D, och en zinkbrist kan resultera i håravfall. Eftersom forskning och studier är i ständig och explosiv utveckling kommer vi troligtvis att upptäcka mer om de vitamininteraktioner som D-vitamin är sammankopplad till, och hur det bidrar till hårväxt, inom nästa årtionde.

När du vill ha snabbare och starkare hårväxt, bör du överväga dessa fyra topp vitaminer, men kom ihåg att resten av alla vitaminer och mineraler också är viktiga!

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden