• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Inåtväxta hår - vad kan vi göra åt dem?

Det kan vara förödande att råka ut för inåtväxande hårstrån som riskerar att bli inflammationer då även varbildning kan uppstå. Vill man vara fin får man lida pin sägs det – men behöver det verkligen vara så?

För de flesta kvinnor är det en vardagsföreteelse att snabbt raka eller vaxa bort det stubbiga under armarna på morgonen och att ansa bikinilinjen. Män är idag också väldigt duktiga på att ansa sig mer och mer och inte bara i ansiktet – utan också under armar, de privata delarna eller bringa och rygg. De flesta känner även till konsekvenserna av detta – vilket är inåtväxta hårstrån.

Tyvärr är det ofta så att när man rakar, vaxar eller epilerar bort hår stannar döda hudceller kvar och förhindrar att nya hårstrån växer fram. Istället kan de nya hårstråna börja växa inåt eller åt sidan och bildar en onaturlig ficka under huden där det växer och samlar på sig smuts. Oftast både märks de och syns efter man kliat sig, klämt lite på den ömma pricken eller helt enkelt upptäckt en växande varbildande hårsäck som kallas hårsäcksinflammation. Oftast kan man bli irriterad på de röda prickarna som har en förmåga att komma tillbaka och försöker peta upp hårstråna med hjälp av en pincett. Det kan både vara smärtsamt och risken finns att de inåtväxta hår kommer tillbaka lika snabbt igen när man rakar sig nästa gång.

Att ha hårstrån som växer inåt är inte bekvämt och ibland kan man tycka att det ser fult ut om benen är fulla av röda prickar. Som tur är finns det sofistikerade produkter som behandlar hudåkomman från grunden och även förebygger framtida inåtväxande hårstrån. Det finns många olika sätt att behandla inåtväxta hårstrån, det gör inte ont och det går att fixa snabbt. Produkter som till exempel Skin Doctors Ingrow Go motverkar uppkomsten av inåtväxta hårstrån och inflammerade hårsäckar. Den återfuktar även huden vilket gör att den känns len och mjuk efter rakning. Den fungerar både för kvinnor och män och kan användas över hela kroppen, om du till exempel rakar bort din tre dagars skäggstubb eller vaxar dina ben så kan du smörja in med Skin Doctors Ingrow Go efteråt för att få en bättre hårutväxt.

Det finns även en gel, CC After Depilation , som lugnar huden och lindrar utslag och klåda som uppstår vid inåtväxta hårstrån, samtidigt har den desinfekterande och fuktgivande egenskaper. CC After Depilation är en produkt som är speciellt utvecklad för bikinilinjen, där är huden oftast skörare och därmed mer känsligare. Även den här produkten bör appliceras direkt efter att håret tagits bort. Tänk så mycket lättare det är att smörja in dig med en gelé eller kräm efter att du rakat dig och på så sätt förebygga att håret växer in, än att sitta där ett par dagar senare och peta med en pincett för att försöka få bort hårstråna. Du besparar dig själv både tid och smärta om du använder produkter som är utvecklade just för att du ska ha det så bra som möjligt.