måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Hudvård för olika hudtyper

Vi har alla olika typer av hy, som i och med detta behöver olika vård för att kunna glänsa. Hitta din hudtyp och följ tipsen på hur du bäst vårdar din hud.

Så skiljer sig hudvård mellan olika hudtyper

Eftersom olika hudtyper har olika texturer och egenskaper, kan hudvårds vanor och även valet av hudvårdsprodukter också skilja sig. De olika hudtyper är främst:

Normal Hud

Detta är en väldigt balanserad hudtyp, den har ett friskt lyster med en fin konsistens och inga öppna porer. Den utvecklar sällan fläckar eller blanka områden. Den är mjuk, slät, ofta acne-fri, ren och utan flagiga områden. I själva verket är det ganska ovanligt att hitta en normal hudtyp, särskilt eftersom alla skinn tenderar att bli något torrare när du blir äldre.

Denna hudtyp tenderar att ha en rosig färg eftersom blodcirkulationen är bra och huden är väl återfuktad. PH för frisk normal hud är mellan 5,6 och 6; det vill säga, något surt. Denna sura pH beror på närvaron av syror i talg, svett och keratin. Det är därför nödvändigt att behålla surheten i huden.

Tips för normal hud

Tvätta ansiktet två gånger om dagen; en gång på morgonen och en gång innan du går till sängs. Rengör huden regelbundet med en bra cleanser. Ta bort allt smink innan du går och lägger dig. Smink täpper till porerna om det lämnas för länge, vilket kan orsaka akne att utvecklas.

Använd ljus make up. Om du använder tungt smink, undvika smink och låt huden andas åtminstone en gång i veckan.

Återfukta alltid din hud. Detta kommer att förhindra uttorkning och rynkor.

Använd dig av peeling, detta avlägsnar döda hudceller, vilket i sin tur främjar tillväxten av nya, friska hudceller.

Använd en ansiktsmask en gång i veckan.

Fet hud

Denna hudtyp har vanligtvis öppna porer och en oljig yta, med en tendens till finnar och pormaskar. Detta beror på överproduktion av den oljiga substansen, som kallas talg, genom oljekörtlar i de lägre hudlagren. Tyvärr är denna hudtyp en av de mest benägna att utveckla akne. Goda nyheter är att denna oljiga yta kommer att göra att din hy ser yngre ut längre.

Tips för fet hud:

Rengör huden endast två gånger om dagen. Oftare kommer att utlösa ännu oljigare hy.

Se till att alla dina produkter - även ditt smink- är oljefritt.

Skär ner på snabbmat. Nej, fett orsakar inte fett, men studier visar att jod i snabbmat kan bidra till fläckar på fet hud.

Om du får smärtsamma röda fläckar, lindrar det om du baddar lite lavendelolja på det drabbade partier av huden.

Torr hud

Torr hud kännetecknas av fjällningar på kinderna och stramhet. Huden saknar smidighet underifrån och känns därför grov, tät och kliande efter tvätt. Torr hud orsakas av för lite talg i det nedre skiktet av huden, och för lite fukt i de övre nivåerna.

Tips för torr hud:

Rengöra endast huden en gång, i slutet av dagen. Detta tar bort smuts och fett, men kommer att förhindra ytterligare torkning. På morgonen, är en skvätt vatten och lite fuktkräm allt du behöver.

Peeling är viktigt för torr hud. När du väljer din ansiktsscrub, undvik sådana som är gjorda på frön eller salt - dessa kan ha skarpa kanter som kan riva sönder torr hud, och ge den ökad vätskeförlust.

Utsätt aldrig huden för riktigt varmt vatten. Det torkar ut huden ännu mer.

Torka aldrig huden helt. Ett av de bästa sätten att återfukta torr hud är bara att klappa den med handduken efter tvätt, sedan tillämpa fuktighetskräm för att täta den med extra fukt.

Öka ditt intag av fet fisk eller ta ett tillskott av essentiella fettsyror. En av de viktigaste tecken på brist på dessa viktiga näringsämnen är torr, fjällande hud.

Kombinerad Hud

Kombinerad hud behöver särskild uppmärksamhet eftersom den har en blandning av oljiga och torra fläckar. Mittpanelen eller T-zonen, över pannan och ner på näsan och hakan, tenderar att vara fet, och måste behandlas som fet hud. Men de andra områdena är benägna till torrhet och avflagning på grund av brist på fukt, och måste behandlas som torr hud. Om du är osäker på hudens oljiga eller torra områden, tryck på en vävnad på ditt ansikte en timme efter tvätt. Eventuella feta fläckar på vävnaden betyder oljiga områden.

Tips för Kombinerad Hud:

Skrubba inte oljiga områden för mycket - det irriterar huden och ökar oljeproduktionen.

Behandla inte hela ansiktet samtidigt. Din T-zonen kommer att kräva rengöring två gånger om dagen, medan kinderna bara behöver göras en gång.

Efter att ha använt pore strips, tillämpa tea tree olja till näsan. Den kommer att minska rodnad och skär bakterienivåer i porerna.

Undvik leave-in balsam. Ingredienser i dessa blockera porer i pannan vilket gör redan fet hy värre.

Ett säkert tips för alla hudtyper är exklusiva Skin Doctors Powerbrasion™ Ansiktsbehandling. Produktens system slipar försiktigt det hårda översta lagret av död hud för att få fram friskare, lenare och lysande hy undertill. Den djupgörande peelingen med de fantastiska powerbrasion kristallerna rengör huden vilket minskar framkomsten av rynkor och blemmor som kan uppstå på matt hy.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden