• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Några fakta du inte visste om Akne

I hudvårdsvärlden är akne ett de ämnen som vi bara inte kan få nog av. Varför? En majoritet av all människor har haft att göra med akne någon gång i sitt liv. Fakta och myter kring akne är också oändliga. Från tonåringsakne, hormonell akne till vuxen akne, det finns en uppsjö av föreslagna orsaker och botemedel.

Här har vi samlat några akne fakta som du kanske har eller inte har hört förr. Kolla om du känner igen dig i dem!

Vatten botar inte akne

Tyvärr är inte vatten den magiska dryck som kommer att lösa alla dina akneutbrott. Däremot kan H2O vara till hjälp för att främja flödet av näringsämnen och vitaminer till din hud och det kan även frigöra kroppen från gifter och avfall. Detta gör i sin tur att din hud får bättre motstånd och lättare kan bekämpa aknebakterier.

Socker och mejeriprodukter är inte beprövade orsaker

Detta är ett kontroversiellt uttalande. Även om många skulle hävda att socker- och mejerifyllda livsmedel kan leda till finnar så finns inga konkreta bevis som stöder detta faktum. Det är däremot säkert att säga att dessa två grupper av livsmedel inte gör något för att gynna din hud och beroende på din huds känslighet så intaget kan utlösa negativa reaktioner. Vitaminfyllda livsmedel som istället har visat sig vara bra för din kropp och hud är: blåbär, spenat och mandlar.

Solexponering kan göra akne värre

Du har säkert hört myten om att lite tid i solen kommer att hjälpa dig att torka ut dina finnar. Nja, du hörde fel. Vad som egentligen händer är att solen gör din hud mörkare och därför minskas rodnaden som kan uppstå runt akne. Solexponering i sig kan faktiskt göra akne värre för dem som är benägna att få finnar. UV-strålar försvagar hudens barriär och gör att den förlorar fukt. För att motverka denna fuktförlust, producerar din hud sedan överflödig olja, vilket leder till igentäppta porer och finnar. Sensmoralen i denna historia? Se till att alltid använda solkräm!

Återfuktning är fortfarande ett måste när du har akne

De som har fet hy och akneproblem tenderar att använda sig av endast starka akne och bakteriedödande produkter och minska ner på användandet med fuktgivande krämer, i rädsla för att trigga fler utbrott. Ett säkert råd från oss är dock att inte hoppa över fuktkrämen! Akneprodukter innehåller ingredienser som kan torka ut huden. I likhet med reaktionen på solexponering kommer din hud att reagerar på bristen på fukt och producera överflödig olja, vilket leder till fler finnar. Gör dig själv en tjänst och använd en oljefri fuktkräm för att hålla huden återfuktad och frisk.

Dina tvättrutiner kan ligga bakom dina akneproblem

Japp, det stämmer. De saker du kommer i kontakt med på daglig basis kan mycket väl vara orsaken till att din hud får akneutbrott. Till exempel, ditt örngott som du borrar in ansiktet i varje kväll, hur många döda hudceller och bakterier finns det inte där? Se därför till att tvätta örngottet i varmt vatten en gång i veckan för att hindra bakterier att täppa till dina porer. Se till att du har samma rutin med dina handdukar. Handdukar används ofta och hänger ibland på krokar och duschdörrar, vilket gör att kanske flera personer använder dem. Se därför till att använda olika handdukar till kroppen och till ansiktet och tvätta dem minst en gång i veckan för att hindra akneutbrott.