måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Olika sätt att bli av med ringar under ögonen

Vi har alla varit där: ser en glimt av dig själv i spegeln och se två trötta ögon som stirrar tillbaka på dig. Bra sömn kan göra dig gott, men det löser sällan problemet helt.

Små saker så som sömn, kost och motion kan påverka ditt utseende och därmed dina mörka ringar under ögonen. Det bästa du kan göra för att få bort mörka ringar under ögonen är att gå till boten med det och ta reda på källan till problemet.

Varför har jag mörka ringar under ögonen?

Genetik är den största boven i dramat. Om du har ärvt den tunna huden under ögonen blir ditt blod mer naturligt synligt just där.

Ålder är en annan faktor. Med tiden förlorar huden kollagen och tunnar ut sig, då syns dina vener igenom huden mer tydligt. Solar du mycket snabbar det upp processen genom att bryta ner kollagen och föråldra din hud.

Säsongsallergier är även orsaken för många människor. "Allergier kan frisätta histaminer i kroppen, vilket i sin tur förstorar upp blodkärlen och orsakar svullnad", säger Ranella Hirsch, en hudläkare i Boston.

Ta reda på varför dina mörka ringar har uppkommit genom att försiktigt spänna huden under ögonen. Om detta område blir mörkare beror ringarna förmodligen på grund av genetik eller åldrande. Om färgen inte ändras är förmodligen UV-strålar eller allergier orsaken.

Hur behandlar jag dem?

Om dina cirklar är resultatet av vaskulära problem se till att ligga högt på natten, kanske med fler än en kudde, för att stoppa blodet från att byggas upp under ögonen. På morgonen kan du även lägga en kall kompress i cirka fem minuter för att tygla blodkärlen, säger Jeannette Graf, professor i dermatologi vid Mount Sinai School of Medicine i New York City. Använd en ögonkräm med koffein, som hjälper dig att dämpa den mörka färgen.

Andra smarta alternativ:

Även Arnica-baserade krämer (finns på hälsokostbutiker), som anses ha anti-inflammatoriska egenskaper, kan minska uppkomsten av mörka ringar under ögonen.

Ögonkrämer med grönt te eller druvkärneolja bidrar till att stärka kapillärväggarna.

Du kan justera din kost också. Mörk choklad (ett mindre bit per dag) och livsmedel som är fulla av omega-3-fettsyror (lax, valnötter) kan förbättra blodflödet till huden, säger Lisa Drayer, en dietist i New York City.

Och sist, om tunn hud är problemet går det att förbättra genom att använda en kollagenskapande kräm. Två topp ingrediens är retinol och eyeseryl som bidrar till att öka produktionen av kollagen. Den senare av dessa två är en av huvud ingredienserna i Skin Doctors EyeTuck som har bevisat sig verka effektivt mot mörka ringar under ögonen.

Vitamin C uppmuntrar också produktionen och kan ge dig en ljusare hudton. Se även till att använda solskyddskräm om du vistas utomhus under varmare dagar, man kan aldrig skydda sig tillräckligt mot något så starkt UV-ljus som solen.

Vill du bara kamouflera dina mörka ringar lite snabbt kan du tillämpa ögonkräm och låta den torka i några minuter. Sedan tar du på en krämig concealer som matchar din hudfärg. Toppa med ett skikt av löst pulver, som hjälper till att att släta ut och förhindra klumpiga vec

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden