• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Behandla mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen är bland de vanligaste besvären hos både män och kvinnor idag. Vad kan vi då göra åt dessa "påsar" som lägger sig under våra ögonen? Och är det alltid bra att behandla detta? Lär dig om mörka ringar här.

Några av oss är välsignade med fantastisk genetik. Andra har inte samma tur. Just genetiken har större inverka än vad många tror när det kommer till mörka ringar under ögonen. Lyckligtvis finns det idag många tekniker och hjälpmedel för att dölja detta problem som ofta dyker upp med åldern. Mörka ringar är ett av de vanligaste och mest irriterande skönhetsproblemen enligt flera undersökningar. Detta är en av anledningarna till att marknaden för dessa produkter är väldigt välutvecklad.

Mörka ringar under ögonen, även kallat "påsar" för sin runda form under ögonen, är något de flesta människor anser vara fult och pinsamt. Det finns flera skäl till att dessa påsar uppstår. Det kan vara allt mellan genetik till felaktig hudvård, den vanligaste orsaken är dock trötthet och brist på sömn.

Att bli av med mörka ringar

Det kan ibland vara så att denna mörkare nyans återgår till en normal färg när individen har vilat ut. Försvinner de inte är det risken att det är permanenta påsar under ögonen som du har drabbats av. Dessa kan uppkomma på grund av dålig hud pigmentering. Detta är antingen ett resultat av en dålig genetisk predisposition eller näringsbrist. Många kallar även detta för "tvättbjörn ögon". Tillståndet kan varierar i svårighetsgrad från person till person, det är visserligen ofarlig men mycket besvärligt att täcka över.

Idag finns det ett antal naturliga behandlingar för hemmabruk, så som ögonkrämer mot mörka ringar. Dessa har utvecklats specifikt för detta tillstånd och de kan med största sannolikhet hjälpa dig att bli av med din mörka ringar under ögonen för gott. För de flesta fungerar dessa krämer alldeles utmärkt, men vi får inte glömma att vi alla har olika förutsättningar. Därför kan det vara aktuellt med ett läkarbesök eller en laserbehandling för dem som känner att de inte får bukt på problemet med hjälp av ögonkrämer. Ljusterapi och laserbehandlingar har visat sig ha goda resultat vad det gäller att ta bort påsar under ögonen.

I vilken ålder kan man börja att behandla ringar under ögonen?

Eftersom mörka ringar och påsar under ögonen kan drabba människor i alla åldrar får många läkare frågan om hur gammal man som patient bör vara för att påbörja en behandling som tar bort ringar under ögonen. De flesta läkare rekommenderar att yngre människor inte bör behandlas med vissa metoder, som intensivt pulserande ljus terapi (IPL). Denna behandling anses relativt riskabelt även för vuxna.

Ett barns hud är känsligare och därmed även känsligare för skador, och risken för komplikationer och negativa biverkningar är högre på grund av detta. Med tanke på de ökade riskerna rekommenderas det att du är över 18 år innan du påbörjar någon behandling mot mörka ringar under ögonen.

Om du är för ung för vissa behandlingar, så kan din hudläkare fortfarande att kunna hjälpa dig. Det finns speciellt milda ögonkrämer som är utformade för att lätta på pigmenteringen och bleka huden runt dina ögonlock. Dessa innehåller höga halter av vitamin K och C och de arbetar tillsammans för att jämna ut din hudfärg. Dessa produkter rekommenderas även för dem som är under 18 år.